ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στα ύψη η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

| 29/12/2013
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες ανέγερσης του νέου κτιρίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, στη γωνία των οδών Λόνστεϊλ και Ράσελ, στο κέντρο της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της κατασκευαστικής εταιρείας, μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί και ο έβδομος όροφος – δηλαδή σχεδόν το ήμισυ του κτιρίου. Σημειώνεται ότι τα θεμέλια τέθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου 2013 και το νέο κτίριο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιουλίου 2014, δηλαδή σε εφτά μήνες περίπου και σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα οικοδόμησης.

«Η κατασκευαστική εταιρεία διαβεβαιώνει ότι νέο κτίριο θα παραδοθεί μέσα στο 2014, όπως έχει προγραμματιστεί,» δήλωσε ο Γ.Γ. της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος. «Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την μέχρι τώρα πορεία του έργου.»

Παράλληλα, έχουν αρχίσει και οι εργασίες οργάνωσης και προγραμματισμού του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο θα στεγασθεί σε τέσσερις ορόφους του νέου κτιρίου. Ήδη έχει συστηθεί Συμβουλευτική Επιτροπή της οποίας προεδρεύουν η νομικός κ. Ολύβια Νίκου και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μελβούρνης, Νίκος Παπαστεργιάδης και συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Λεωνίδας Βλαχάκης, Τζιμ Μποσινάκης, Μαρίνης Πυρπυρής και Κώστας Μάρκος καθώς και οι: κ. Βας Κάτος (Melbourne Festival), κ. Τζόι Δεμούση (Πανεπιστήμιο Μελβούρνης), κ. Μαρί Βελονάκη (Καλλιτέχνης και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της ΝΝΟ) και ο κ. Μαξ Ντελάνι (Ανώτερος επιμελητής σύγχρονης τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη Βικτώριας). Διευθυντής έχει διοριστεί ο κ. Γιώργος Μενίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Μενίδη, οι δύο όροφοι του Πολιτιστικού Κέντρου προγραμματίζονται για εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. «Θα είναι ευέλικτοι χώροι για πολλαπλές χρήσεις, χωρητικότητας περίπου 150 θέσεων για θέατρο και μέχρι 250 άτομα για άλλες εκδηλώσεις,» λέει. Ενας όροφος θα είναι ειδικά σχεδιασμένος και εξοπλισμένος για συναντήσεις και μικρές διαλέξεις και σεμινάρια και στον τέταρτο όροφο θα στεγάζονται τα γραφεία του Πολιτιστικού Κέντρου και της Κοινότητας.

– Πηγή: TGA NEWS, Κοινοτικά Νέα

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

1 × 3 =