ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στουρνάρας: «Πρέπει να μας βοηθήσουν να γίνει βιώσιμο το χρέος”

| 07/12/2013
 

ΠΑΡΙΣΙ-ΑΘΗΝΑ | Η Ελλάδα είναι “πολύ κοντά στην έξοδο του τούνελ”, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation. Σημειώνει δε πως η κυβέρνηση ελπίζει ότι οι εταίροι της θα την βοηθήσουν να βγάλει το κεφάλι από το νερό με μια σημαντική μείωση του χρέους και ότι η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014.

liberation

Το δημοσίευμα της Liberation

Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι το χρέος θα πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισυ για να καταστεί βιώσιμο. “Το ιδανικό είναι, οι πιστωτές μας, δηλαδή ουσιαστικά τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης, να μας κάνουν δώρο το ήμισυ αυτού του χρέους. Γνωρίζουμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, δεν είναι ρεαλιστικό. Το ταγκό χορεύεται με δύο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει κανένα δώρο”.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών προκάλεσαν όπως ήταν επόμενο αντιδράσεις, καθώς σε αντίθεση με την εσωτερική επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης ότι όλα βαίνουν καλώς, αποτελούν ομολογία ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται στον ελληνικό λαό. Σε περίπτωση που οι πιστωτές δεν δεχθούν να μειώσουν το χρέος τότε θα ακολουθήσουν νέα πρόσθετα μέτρα για τον ελληνικό λαό.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης και η δήλωση του κ. Στουρνάρα ότι φέτος το πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 340 εκ. ευρώ, αριθμός που είναι σε πλήρη διαφωνία με τα 812 εκ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπεται στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

one + fifteen =