ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συνάντηση Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης με Γεροντόπουλο

| 11/01/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Tο Υπουργείο Εξωτερικών επισκέφτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2014 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης». Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός κ. Άκης Γεροντόπουλος καθώς και ο κ. Χρήστος Δημητρίου δέχτηκαν τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κ. Διαμαντή Γκίκα καθώς και την κ. Έφη Παπακώστα από την Αυστραλία, στο γραφείο του στην Αθήνα.

Τα κυριότερα θέματα που τόνισαν οι κ. Διαμαντής Γκίκας και κ. Έφη Παπακώστα στη συζήτηση με τον Υφυπουργό ήταν μεταξύ άλλων: Το συγκεκριμμένο χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του νομοθετικού σχεδίου για το νέο Σ.Α.Ε, το αποτέλεσμα των προτάσεων της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης για το νέο νομοσχέδιο στα πλαίσια της διαβούλευσης καθώς και για τον ορισμό μιας ημερομηνίας εκλογών για το νέο Σ.Α.Ε.

Ο Υφυπουργός απήντησε ότι το επόμενο απαραίτητο βήμα είναι η συνεδρίαση της νέας ειδικής μόνιμης επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού όπου θα οριστούν τα παραπάνω θέματα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης προσκάλεσε τον κ. Γεροντόπουλο να παραβρεθεί στο 10ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης, που θα διοργανωθεί στις 22 Μαρτίου στην Κολωνία και τον ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία που υπάρχει με το Υφυπουργείο Εκωτερικών και το τμήμα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

14 − four =