ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συνάντηση Τσίπρα-Κουβέλη

| 02/02/2016
 

AΘΗΝΑ | Την πεποίθηση του πως οι κρίσεις αναδεικνύουν τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις προοδευτικές και συντηρητικές δυνάμεις υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Φώτη Κουβέλη, σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ανάγκη όλες οι προοδευτικές δυνάμεις «να συμβάλουν ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα,» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης.

«Αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις μαζεμένες. Από την άλλη μεριά όμως αυτό ίσως να είναι και ενδιαφέρον, γιατί κανείς, όταν βρίσκεται σε μια ήρεμη περίοδο, πρέπει να ακολουθήσει την πεπατημένη. Όταν βρίσκεται σε μια ταραχώδη περίοδο θα πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για να ξεπεράσει αυτές τις πολλαπλές κρίσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτές οι κρίσεις αναδεικνύουν, και στον τόπο μας και στην Ευρώπη, τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές δυνάμεις. Προοδευτικές δυνάμεις που πρέπει να έχουν πρόταση και τόλμη για την επίλυση όλων των γόρδιων δεσμών των παράλληλων κρίσεων, της οικονομικής, της προσφυγικής κρίσης, της κρίσης αστάθειας, σε αντίθεση με συντηρητικές δυνάμεις που υψώνουν τείχη και ακολουθούν μια μονόπλευρη πολιτική λιτότητας που είναι αποτυχημένη», είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και πως το ζητούμενο είναι στη βάση ποιας πολιτικής θα αντιμετωπιστούν.

«Η πολιτική σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι προοδευτική με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση και όπως αυτή διαμορφώνεται κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η χώρα από τους δανειστές, αλλά και από δυνάμεις που πράγματι οφείλουν να αντιληφθούν -πολλές από αυτές δεν το αντιλαμβάνονται- ότι η διέξοδος από τη κρίση και από τα πολλά και μεγάλα ζητήματα του τόπου δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά το προοδευτικός δρόμος.

«Αναμφισβήτητα υπάρχει το πολύ μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού, το πολύ μεγάλο ζήτημα του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο μικροκομματικής διαπάλης, και βεβαίως είναι και το τεράστιο ζήτημα μιας κοινωνίας που επανακαθορίζεται στη βάση των καινούριων δεδομένων και αναφέρομαι και στον αγροτικό κόσμο, όπου πράγματι υπάρχουν περιθώρια και τούτο ανεξάρτητα από τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση και η χώρα, και διορθωτικών κινήσεων και συνολικότερης αντιμετώπισης του όλου προβλήματος», συνέχισε ο κ. Κουβέλης.

«Φώτη γνωρίζεις ότι εμείς τις μάχες που έχουμε να δώσουμε δεν τις δίνουμε με τις κοινωνικές ομάδες εντός της χώρας αλλά με όσους θέλουν τη χώρα σε δυσμενή θέση και αυτές είναι οι κρίσιμες μάχες για τις οποίες χρειάζεται και υποστήριξη των προοδευτικών δυνάμεων σε αυτή την προσπάθεια αλλά και συνείδηση του εθνικού καθήκοντος, διότι είναι εθνικές μάχες αυτές και κοινωνικές και εθνικές.», τόνισε ο Πρωθυπουργός

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των δανειστών και υπογράμμισε την ανάγκη όλες οι προοδευτικές δυνάμεις «να συμβάλουν ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.»