ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συνάντηση Τσίπρα με Ολι Ρεν

| 10/12/2013
 

AΘΗΝΑ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ | Επίσκεψη στο Στρασβούργο θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έχει συναντήσεις με αρμόδιους παράγοντες της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ως γνωστό έχει ξεκινήσει διαδικασία δημόσιων ακροάσεων για “τα έργα και τις ημέρες της τρόικας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες με Μνημόνια”, όπως είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την κορύφωση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό το βράδυ του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους συνεισηγητές της Έκθεσης Αξιολόγησης για την τρόικα, και με τους ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (ΕΣΚ).

Επίσης, θα έχει συνάντηση με τη σκιώδη εισηγήτρια της εν λόγω έκθεσης για τους Φιλελεύθερους, Σιλβί Γκουλάρ και αμέσως μετά με την ομάδα της GUE/NGL (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Αριστερά των Πρασίνων των Βόρειων Χωρών) που παρακολουθεί το Troika Report: Τον σκιώδη εισηγητή Γιούργκεν Κλούτε (Die Linke), τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΚ, Μαζίζα Ματίας (Bloco), Τόμας Ηέντελ (Die Linke) και τον εισηγητή γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του ΕΚ, Χέλμουτ Σόλτζ (Die Linke). Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με τον σκιώδη εισηγητή για τους Πράσινους, Φιλίπ Λαμπέρ.

Την Πέμπτη, στις 12:00, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε -στην ίδια συζήτηση στη Βουλή- κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν τόλμησε καν να κινήσει αντίστοιχες διαδικασίες. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή έχει αποστείλει ερωτηματολόγια στους Αντ. Σαμαρά, Γ. Στουρνάρα και Γ. Προβόπουλο.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

4 × 1 =