ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συνέδριο για τον Ελληνισμό στο Μπουένος Αϊρες

| 17/12/2013
 

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ | Ενα ενδιαφέρον διεθνές συνέδριο για τον Ελληνισμό διοργάνωσε στο Μπουένος Άιρες, στα τέλη του περασμένου μήνα, η Οργάνωση Ελληνικού Πολιτισμού «Νόστος», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μπελγκράνο υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή. Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, η σύγχρονη Ελλάδα, η λογοτεχνία, οι σπουδαίες ελληνικές προσωπικότητες και η επιρροή του ελληνικού πνεύματος στον δυτικό πολιτισμό.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 22 καθηγητές από πανεπιστήμια της Αργεντινής, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Βενεζουέλας, της Χιλής και των ΗΠΑ, οι οποίοι παρουσίασαν μια σειρά από θέματα για τον Ελληνισμό.

Στο συνέδριο κυριάρχισε και το θέμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, που ξυπνάει μνήμες στην Αργεντινή και με το οποίο ασχολήθηκε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μπελγκράνο και οικονομολόγος, Αλμπέρτο Ρούμπιο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την ομιλία της πρέσβειρας της Ελλάδας στην Αργεντινή Ελένης Λειβαδίτου, της πρόεδρου του «Νόστου», Χριστίνας Τσαρδίκου και του καθηγητή Κολόμπρες Μαρμόλ.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

four × 3 =