ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συναυλίες στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

| 27/12/2013
 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ | Μια ενδιαφέρουσα συναυλία για φλάουτο, βιολί και πιάνο διοργανώνει, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, η Φιλαρμονική Εταιρία Κωνσταντινούπολης.

To Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην φιλοξενεί για την περίοδο 2013 – 2014 τις συναυλίες της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κωνσταντινούπολης. Οι συναυλίες πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου κάθε δεύτερη Δευτέρα έως το Μάιο, στις 19.30.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Κωνσταντινούπολης είναι σωματείο που ιδρύθηκε το 1945. Έχει ως στόχο την προώθηση καλλιτεχνών, παρέχει στήριγμα σε νέες πρωτοβουλίες και διοργανώνει εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών.

Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως ακολούθως:

  • B. MARTINU ‘Madrigal Sonata’ για φλάουτο, βιολί και πιάνο Poco Allegro Moderato
  • S. PROKOFIEV Sonata No.1, Op.80 για βιολί και πιάνο Andante assai Allegro brusco Andante Allegrissimo

Διάλειμμα

  • C. DEBUSSY ‘Prelude a l’apres – midi d’un faune’ για φλάουτο και πιάνο
  • M. RAVEL ‘La Tombeau de Couperin’συμφωνία για πιάνο: Menuet Toccata
  • J. IBERT ‘Deux Interludes’ για φλάουτο, βιολί και πιάνο Andante espressivo Allegro vivo
  • A. PIAZZOLA ‘Fuga Y Misterioso’ για φλάουτο, βιολί και πιάνο

Seyhan Bulut
Γεννήθηκε στη Σαμψούντα το 1977 και μέλος της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας Σμύρνης, η καλλιτέχνης εκπαιδεύτηκε στο φλάουτο μαθητεύοντας δίπλα στον H. Ekseriyet, το 2002 φοίτησε στη Μουσική Σχολή του Ρότερνταμ και το 2004 μαθήτευσε δίπλα στους J.Hagen και H.Starreveld στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστήμιου του Άμστερνταμ, όπου έκανε το μεταπτυχιακό της. Η καλλιτέχνης το 2011 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστήμιου Anadolu. Τώρα εργάζεται ως καθηγήτρια στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της 19ης Μαΐου στο τμήμα πνευστών οργάνων.

Canan Cihangir
Γεννήθηκε στη Σαμψούντα το 1979 ξεκίνησε τις σπουδές της πάνω στο φλάουτο με τον καθηγητή Istvan Nemeth στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Anadolu και τελείωσε τις προπτυχιακές της σπουδές (1998-2002) στη Μουσική Σχολή του Ρότερνταμ, όπου μαθήτευσε δίπλα στον αρχιβιολιστή Thijs Kramer. Το 2002-2004 τελείωσε το μεταπτυχιακό της μαθητεύοντας δίπλα στους J.J. Kantorow και I. Grubert. Συμμετέχει στην Κρατική Όπερα Σαμψούντας.

Ολγα Χασανόγλου
Γεννήθηκε το 1962 στο Μπακού, φοίτησε στην Κρατική Μουσική Σχολή του Αζερμπαϊτζάν. Το 1981 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό νέων ταλέντων του Αζερμπαϊτζάν. Από το 1981 έως και σήμερα έχει εργαστεί σε διάφορα πανεπιστήμια της Τουρκίας και έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε φεστιβάλ και άλλες διοργανώσεις ως σολίστας. Το 2003 τελείωσε το διδακτορικό της στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Mimar Sinan και πήρε τον διδακτορικό της τίτλο το 2009. Το 2000 στο Φεστιβάλ Μόσχας για Νέους Σολίστες κέρδισε το βραβείο του «πιο επιτυχημένου καθηγητή». Τώρα εργάζεται ως καθηγήτρια στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της 19 Μαΐου στο τμήμα πιάνου.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

one × 3 =