ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συναυλίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη στην Αυστραλία

 

MEΛΒΟΥΡΝΗ | Για συναυλίες στα ελληνικά φεστιβάλ της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ πρόκειται να βρεθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στην Αυστραλία ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης. Συγκεκριμένα, στη Μελβούρνη θα δώσει μια συναυλία το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του 29ου Ελληνικού Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ.

Ο κυπριακής καταγωγής Ιωαννίδης έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο διακεκριμένων καλλιτεχνών που έδωσαν συναυλίες στο φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένης της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, της Χάρις Αλεξίου, της Γλυκερίας, της Δήμητρας Γαλάνης, της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Στις συνεχώς αυξανόμενες συναυλίες του, που ξεπερνούν τις 100 ανά έτος, ο Ιωαννίδης συνδυάζει ηλεκτρική μουσική με ορχήστρα δωματίου και ροκ μπάντα με χορωδία, όλα προερχόμενα από τις ελληνικές και μεσανατολικές επιρροές του. Θα τον συνοδεύουν ο Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο, κρητική λύρα), ο Δημήτρης Χατζηζήσης (βιολί), ο Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο) και ο Μανώλης Πάππος (μπουζούκι), προσφέροντας ένα μαγευτικό πρόγραμμα για όλα τα μουσικά γούστα.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που εξασφαλίσαμε έναν ακόμα διεθνή καλλιτέχνη που θα ενθουσιάσει το κοινό της Μελβούρνης κατά της διάρκεια της δωρεάν συναυλίας στην καρδιά της Ελληνικής περιοχής στην οδό Λόνσντεϊλ. Η συναυλία ενισχύει την αγάπη για τον ελληνικό τον πολιτισμό, προσελκύοντας χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο,» δήλωσε ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Γιώργος Μενίδης.

«Με τιμά η πρόσκληση να δώσω συναυλία σε ένα τόσο επιτυχημένο φεστιβάλ και ανυπομονώ να επιστρέψω στην Αυστραλία. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις πόσο δημοφιλής είναι ο ελληνικός πολιτισμός σε μια χώρα πάνω από 8.000 μίλια μακριά από την Ευρώπη, και η Ελληνική Κοινότητα θα πρέπει να είναι υπερήφανη για το ρόλο της σε αυτό το επίτευγμα», τόνισε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Η συναυλία αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ στο πλαίσιο του οποίου προσφέρονται δωρεάν ψυχαγωγία, ελληνικά φαγητά, μουσική και χοροί, επιδείξεις μαγειρικής, διαγωνισμοί, δραστηριότητες για παιδιά και πολλά άλλα.

Το 2016 Ελληνικό Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ είναι μια προσφορά της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Διοργανώνεται στην οδό Λόνσντεϊλ το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου 2016.