ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συνδικαλιστής της ΝΔ διαγράφηκε από το κόμμα

| 06/12/2013
 

Στην επιτροπή δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας παραπέμφθηκε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Ν. Κιουτσούκης, όπου και επικυρώθηκε η διαγραφή του, με αφορμή την επιστολή της συνδικαλιστικής παράταξης προς τους βουλευτές, για τον προϋπολογισμό, και στην οποία τονιζόταν ότι «σ’ αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού».

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

“Η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος, τη διαγραφή από τους καταλόγους και τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Νίκου Κιουτσούκη, καθώς με τις πράξεις, την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του, έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος”.

Η ΔΑΚΕ ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό, οδηγώντας σε αδιέξοδο την κυβέρνηση, καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά “το πλεόνασμα δεν βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια”.

Παράλληλα, έκανε λόγο για “κοινωνικό ολοκαύτωμα στο οποίο κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μείνει απαθής, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του λαού”, απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ.

Η ΔΑΚΕ χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης τονίζοντας ότι το κοινωνικό κράτος “δεν είναι ανελαστική δαπάνη. Η κοινωνία δεν αντέχει, η συνοχή της καταρρέει…η φωνή της είναι πλέον κραυγή απόγνωσης που επιβάλλεται να εισακουστεί… Το «λάθος» που όλοι ομολογούν αλλά κανείς δεν διορθώνει τείνει πια να γίνει ολέθριο».

Και η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ τελειώνει ως εξής: “Φτάνει πια. Όχι άλλο κάρβουνο. Μαύρισε η Ελλάδα, μαύρισαν οι ελληνικές οικογένειες, μαύρισαν οι ζωές των Ελλήνων πολιτών που ανεβαίνουν έναν ατέρμονο “Γολγοθά” από τις εκβιαστικά επιβαλλόμενες πολιτικές της Τρόικας και των δανειστών μας.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η παρέμβαση των γαλάζιων συνδικαλιστών αποτυπώνει εν πολλοίς την κατάσταση στην βάση του κυβερνώντος κόμματος και εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα κριτικής προς την κυβέρνηση που εκφράζεται το τελευταίο διάστημα, ανοιχτά και από βουλευτές.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

11 − two =