ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συνεχίζονται οι έρευνες για το αιγυπτιακό αεροσκάφος

| 19/05/2016
 

AΘΗΝΑ-ΚΑΪΡΟ | Μυστήριο καλύπτει την τύχη του αιγυπτιακού επιβατικού αεροσκόφους η τύχη του οποίου αγνοείται από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ εκτελούσε την πτήση Παρίση-Κάιρο μεταφέροντας 66 επιβάτες, καθώς συντρίμια που εντοπίσθηκαν στη Μεσόγειο αποδείχθηκε ότι δεν ανήκουν σε αυτό.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διέταξε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας, το κέντρο έρευνας και διάσωσης του στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εντοπιστούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir.

Χαρακτηριστικό είναι ότι νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης, ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir. Επίσης, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές ανακάλυψαν «αντικείμενα που επιπλέουν» τα οποία πιθανόν είναι συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο, καθώς και σωσίβια.

Στο μεταξύ, από την πρώτη στιγμή που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους, Ελληνικό C-130 με φωτιστικές φωτοβολίδες για έρευνα και διάσωση βρέθηκε στο πεδίο των ερευνών, 165 ναυτικά μίλια νοτια-νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Η χώρα μας, διεθνώς αναγνωρισμένη για την έρευνα και διάσωση διέθεσε αμέσως:
Ένα αεροσκάφος αεροπορικής συνεργασίας, δύο C-130, ένα Super puma, ένα s-70 ΠΝ, τη Φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», δύο F-16.

Επίσης, η Γαλλία, η Αμερική και η Μ. Βρετανία ζήτησαν να μετέχουν με αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο με 66 επιβαίνοντες, μεταξύ τους 30 Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι, ενώ υπήρχαν και δύο μικρά παιδιά, όταν στις 4 παρά 20 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός σε Αθήνα και Κάιρο. Το Airbus είχε βγει από το FIR Αθηνών και είχε εισέλθει στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, μόλις 2 λεπτά. Το αεροσκάφος πετούσε κανονικά χωρίς ν’ αναφέρουν οι χειριστές του το παραμικρό πρόβλημα, σε ύψος 37.000 ποδών.

Το αεροσκάφος εισήλθε εντός του Ελληνικού FIR λίγα λεπτά μετά τις 2:15 τα ξημερώματα. Στις 02:55 έγινε Check in από το Αθήνα Control την ώρα που ήταν πάνω από την Αίγινα. Στις 03:37 το αεροσκάφος δεν απαντά στις κλήσεις της Αθήνας και μπαίνει σε κατάσταση αβεβαιότητας.

Στις 03:41 το Airbus τίθεται σε κατάσταση κινδύνου και ένα C-130 απογειώνεται. Το Airbus πετούσε στα 37.000 πόδια όταν ξαφνικά έκανε στροφή 90 μοιρών αριστερά και αμέσως στροφή 360 μοιρών δεξιά ενώ ταυτόχρονα έχανε ύψος με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάνοντας συνεχείς κύκλους έπεσε στα 15.000 πόδια, στα 10.000 και τελευταία καταγραφή από τα ραντάρ είναι στα 8.500 πόδια.

Η μεγάλη απορία που πιθανό να λυθεί μόνο από τα «μαύρα» κουτιά του αεροσκάφους είναι γιατί αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα κυβερνήτης και συγκυβερνήτης δεν ανέφεραν ούτε μια λέξη στον ασύρματο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τα αισθήματα βαθυτάτης θλίψης και συμπάθειας του ιδίου και του Ελληνικού Λαού, προσθέτοντας ότι η Ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει με κάθε δυνατό μέσο να συνδράμει στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης των τυχόν επιζώντων.