ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τέλος στο μαύρο της ΕΡΤ

| 11/06/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Από το πρωί της Πέμπτης εκπέμπει πάλι η ΕΡΤ, δικαιώνοντας έτσι τους αγώνες για δημόσια τηλεόρασης, ενώ συγκέντρωση-γιορτή διοργανώνεται στις 7μμ, στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Με την «Πρωινή ενημέρωση» της ΕΡΤ ξεκίνησε από τις 06.00 η ΕΡΤ και τους Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά.

Τη σκυτάλη πήραν αμέσως μετά και μέχρι τις 10.00 η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας και στη συνέχεια, μέχρι τις 12.00, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Μάριον Μιχελιδάκη.

Ο ενημερωτικός μαραθώνιος της ΕΡΤ συνεχίζεται στις 16.00 με την εκπομπή «Οn ΕRΤ» με την Ελένη Χρονά και τον Ανδρέα Ροδίτη.

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν η πρώτη καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή «Ενημέρωση ΕΡΤ».

«Νομίζω ότι σήμερα αποδεικνύεται ότι το μαύρο ήταν μια σύντομη παρένθεση. Οτι το μαύρο θα είναι παρένθεση στις ζωές μας κι αυτό έγινε χάρη σε εσάς που επιμείνατε που με αξιοπρέπεια συνεχίσατε έναν αγώνα πραγματικής υπηρεσίας στην αχειραγώγητη ενημέρωση, αλλά και στα δικαιώματα και στην ελευθερία και στη δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ η πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου.

O Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την ΕΡΤ αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να παραστεί στην γιορτή για το άνοιγμα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον παρουσιαστή του εορταστικού προγράμματος Ανδρέα Ροδίτη, ότι η κυβέρνηση άνοιξε την ΕΡΤ, σημείωσε ότι την Δημόσια Τηλεόραση την άνοιξαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες της.

«Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον», τόνισε υπογραμμίζοντας «πως οι τίμιοι αγώνες κάποτε δικαιώνονται και έτσι και οι αγώνες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν».