ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ταξίδι αστραπή Τσίπρα σε Ισραήλ και Κύπρο

| 27/01/2016
 

ΑΘΗΝΑ | Ταξίδι-αστραπή, στο οποίο όμως θα επικυρωθούν σημαντικές συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συγκκριμένα, με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Βενιαμίν Νετανιάχου και την υπογραφή 10 κειμένων, για τη συνεργασία των δύο χωρών σε μια σειρά από τομείς, όπως η καινοτομία και η εκπαίδευση, θα κορυφωθούν οι εργασίες του 2ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί αρχικά σήμερα στην Ιερουσαλήμ, επικεφαλής εννιαμελούς κλιμακίου υπουργών και μελών της κυβέρνησης και αύριο θα ταξιδέψει στην Κύπρο ώστε μαζί με έξι υπουργούς να συμμετάσχουν στις εργασίες της διευρυμένης τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Η σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να καλύπτει τα ζητήματα της έρευνας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, των υποδομών και την πολιτική προστασία, πεδία στα οποία η ισραηλινή και κυπριακή ηγεσία δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Κινητήριος δύναμη» αυτών των συναντήσεων είναι ούτως ή άλλως η ισραηλινή πλευρά, μια και οι ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή επιβάλλουν την αλλαγή των προτεραιοτήτων και των κινήσεων της χώρας.