ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Το Μάιο η υπογραφή της συμφωνίας με Αυστραλία

| 25/03/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Η διακρατική συμφωνία μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας που θα επιτρέπει σε άτομα ηλικίας 18-30 ετών να εργάζονται ως και ένα χρόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Αυστραλία πρόκειται να υπογραφεί από την υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας Ολγα Κεφαλογιάννη, στις αρχές Μαΐου.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος κατά την επίσκεψή του στη Μελβούρνη, όπου βρέθηκε για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, λέγοντας ότι η κ. Κεφαλογιάννη θα επισκεφθεί στην Αυστραλία για να προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό και να υπογράψει την εν λόγω διακρατική συμφωνία (work and holiday visa).

Σε συνέντευξή του στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης ο κ. Γεροντόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού θα επαναλειτουργήσει τα προγράμματα φιλοξενίας Ελλήνων νέων της ομογένειας, στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το θέμα αναδιοργάνωσης του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να λειτουργήσει σε τελείως διαφορετική βάση και να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια δαπανήθηκαν ελάχιστα κονδύλια για το ΣΑΕ.

Ο ίδιος δήλωσε υποστηρικτής της πρότασης για χορήγηση ψήφου στον Ελληνισμό της διασποράς, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει κατόπιν διαβουλεύσεων, να βρεθεί ένα αποδεκτό σύστημα το οποίο να υποστηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής και όχι μόνο από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Τέλος παραδέχθηκε ότι πράγματι τα ελληνικά προξενεία της Αυστραλίας δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ομογενείς, ενώ παραδέχθηκε ότι ίσως να σημειώθηκαν και κάποιες «αστοχίες» στην αύξηση των τιμών των προξενικών τελών. Είπε, όμως, ότι τα τέλη είχαν χρόνια να αυξηθούν και πρόσθεσε πως ο ελληνικός λαός έχει επιβαρυνθεί πολλά βάρη και συχνά άδικα.

Κατά την παραμονή του στη Μελβούρνη ο κ. Γεροντόπουλος είχε επαφές με τις πολιτειακές κυβερνητικές και πολιτικές αρχές, με ομογενειακούς φορείς, την Ιερά Αρχιεπισκοπή, ενώ επισκέφθηκε και το σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Alphington Grammar.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

four × 1 =