ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Το 21ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μελβούρνης

| 03/10/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Με την πολυβραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία» ανοίγει η αυλαία του «DelphiBank -21ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου», την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, στους κινηματογράφους PalaceCinemaComo, στη Μελβούρνη.

Πρόκειται για ένα ακόμα κινηματογραφικό αριστούργημα του Παντελή Βούλγαρη, βασισμένο στο ομώνυμο «μπεστ σέλερ» βιβλίο της συζύγου του Ιωάννας Καρυστιάνη, που το 1997 τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος.

Η ταινία αναφέρεται  στη ζωή των γυναικών της Άνδρου, τη δεκαετία του ‘30, οι οποίες, όντας παντρεμένες με ναυτικούς, βίωναν τη μοναξιά, την αγωνία, το θάνατο, την αναμονή και, όταν αυτοί γύριζαν, ήταν πια ξένοι μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι η «Μικρά Αγγλία» έχει αποσπάσει έξι Βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ιδιαίτερα αυτό της καλύτερης ταινίας, ενώ έχει βραβευθεί και για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη φωτογραφία, τον ήχο και το μακιγιάζ. Επίσης στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σανγκάης απέσπασε τρία βραβεία: της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Πηνελόπη Τσιλίκα.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι στα εγκαίνια του φεστιβάλ έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν ο παραγωγός της ταινίας Γιάννης Ιακωβίδης και ο πρωταγωνιστής Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Όπως κάθε χρόνο, στο φεστιβάλ πρόκειται να παρουσιαστούν μια σειρά από υπέροχες  κωμωδίες, θρίλερ και δραματικές ταινίες, καθώς και ντοκιμαντέρ. Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.greekfilmfestival.com.au.

«Καλούμε όλους σε ένα θεσμό που υπάρχει εδώ και 21 χρόνια και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα όχι μόνο της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης, αλλά και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας όπου παρουσιάζεται,» δήλωσε ένας εκ των ιδρυτών του Φεστιβάλ, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Κώστας Μάρκος.

«Με ενδιαφέρον περιμένουμε και τη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη και τους προσκεκλημένους στα εγκαίνια του Φεστιβάλ, τον παραγωγό και τον πρωταγωνιστή της ταινίας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.»

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, που είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, θα διαρκέσει ως τις 2 Νοεμβρίου και τα εισιτήρια έχουν αρχίσει ήδη να διατίθενται μέσω των PalaceCinemas, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.palacecinemas.com.au , στο τηλέφωνο 9827 7533 ή στο PalaceCinemaComo, γωνία ToorakRd και ChapelSt, στο SouthYarra.