ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

| 25/11/2015
 

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ | ΕΠίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου συναντήθηκε και με τον Μπέντζαμιν Ντανιάχουν.

Μετά την ξενάγησή του στο μουσείου του Ολοκαυτώματος και μια δήλωση με την οποία εκφράζει τον σεβασμό του στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδείας, άρχισε την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – Ακολούθησαν οι κοινές δηλώσεις με τον Μπ. Νετανιάχου – «Ως χώρα εταίρος του Ισραήλ, αλλά και παραδοσιακά φίλη του παλαιστινιακού λαού, θέλουμε να παίξουμε εποικοδομητικό ρόλο, ώστε να ανοίξουν παράθυρα διαλόγου» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας αναφορικά με το παλαιστινακό.

Οι δύο χώρες, τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην έρευνα, την εξόρυξη και στην μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Παράλληλα, εξήρε τη δυνατότητα συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία, η ενέργεια και η ανάπτυξη. Ιδιαίτερα για το ενεργειακό, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα συνεχιστούν οι διμερείς επαφές ελλήνων και ισραηλινών ειδικών, ενώ θα προγραμματιστεί και νέα τριμερής με τη συμμετοχή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Για το παλαιστινιακό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είχε μια «ειλικρινή» συζήτηση με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για το πόσο προβληματίζει την ελληνική πλευρά η κλιμάκωση της βίας μεταξύ των δύο πλευρών.

«Ως χώρα εταίρος του Ισραήλ, αλλά και παραδοσιακά φίλη του παλαιστινιακού λαού, θέλουμε να παίξουμε εποικοδομητικό ρόλο, ώστε να ανοίξουν παράθυρα διαλόγου» συνέχισε. Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ιερουσαλήμ είναι τόπος συμβίωσης διαφορετικών λαών, πολιτισμών και θρησκειών και αυτό δεν πρέπει να χαθεί.

«Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η ειρήνη, απέναντι στο μίσος και την εχθρότητα στο διαφορετικό» κατέληξε.