ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: “Εγκλημα” η έξοδος στις αγορές

| 10/04/2014
 

ΠΑΡΙΣΙ | Σε εκδήλωση που διοργανώνει το Μέτωπο της Αριστεράς, κηρύσσοντας την έναρξη της καμπάνιας του Μετώπου για τις ευρωεκλογές, πρόκειται να μιλήσει την Παρασκευή, στο Παρίσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος για την Κομισιόν. Σε ομιλία του στις Βρυξλέλλες, την Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την περιβόητη έξοδο στις αγορές χαρκτηρίζοντάς την ως πρπεκλογική κίνηση.

«Τρόικα και ελληνική κυβέρνηση, αποφάσισαν να ξαναβγούν στις αγορές με παρόμοιο επιτόκιο, όσο ακριβώς ήταν όταν το θεώρησαν απαγορευτικό και αποχώρησαν από αυτές. Και όχι μόνο τώρα δε το θεωρούν απαγορευτικό αλλά πανηγυρίζουν κιόλας, που θα δανειστούν 2,5 δις με πενταετή ομόλογα που θα αποδώσουν εγγυημένα κέρδη στους “επενδυτές” πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή επιβαρύνουμε το χρέος, πριμοδοτούσε τους κερδοσκόπους με τοκογλυφικά επιτόκια. Και πανηγυρίζουμε από πάνω», τόνισε.

«Η έξοδος αυτή αποτελεί και έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού αλλά και όλων των ευρωπαϊκών λαών, αφού ενταφιάζει τη συζήτηση και τη προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους, διαγραφής μεγάλου μέρους του. Μια προοπτική που αποτελεί προϋπόθεση για την έξοδο από τη κρίση και την ανάκαμψη στην ευρωζώνη,» πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στην πορεία στην οποία καλούν εκατοντάδες οργανώσεις, κόμματα, κινήματα, τοπικοί και κοινωνικοί φορείς ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

eleven − 11 =