ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση

| 05/05/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για να αλλάξει πορεία η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κατάμεστη κεντρική Πλατεία της Κέρκυρας (Πεντοφάναρο).

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας άρχισε την ομιλία του αναφερόμενος στα «ανοιχτά μέτωπα» της Κέρκυρας: «Θα προστατέψουμε το φυσικό πλούτο και τη φυσική ομορφιά της Κέρκυρας, γιατί ανήκει στους Κερκυραίους και στις επόμενες γενιές, δεν ανήκει σε κανένα ΤΑΙΠΕΔ, σε καμία τρόικα, σε καμία κυβέρνηση της συμφοράς» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας. Όπως είπε, «επιχειρούν να επιβάλουν νέα σκληρά μέτρα, νέες απολύσεις, νέες περικοπές συντάξεων, με το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Επανέλαβε την πρόσκληση για debate με τον Σαμαρά: «Τον καλούμε πάλι από δω, από την Κέρκυρα, αν και είμαστε βέβαιοι ότι πάλι θα κρυφτεί. Προτιμά τους μονολόγους και τα διαγγέλματα του σκηνοθετημένου μεγαλείου του. Η αλήθεια είναι ότι συνομιλεί με πολλούς καθημερινά και δεν έχει χρόνο να συνομιλήσει με τους πολιτικούς το αντιπάλους. Ούτε στη Βουλή, ούτε στα ντιμπέητ. Συνομιλεί με τους ακροδεξιούς του συμβούλους».