ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Με τη συμφωνία περνάμε σε νέα εποχή

| 14/05/2016
 

AΘΗΝΑ | «Η θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης και η αναμενόμενη θετική εξέλιξη στον στόχο ελάφρυνσης του χρέους θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία, κυρίως όμως για την ελληνική κοινωνία που τόσο έχει υποφέρει τα τελευταία 6 χρόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός ΑΛέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό το πέρασμα απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση» σημείωσε ο Α. Τσίπρας.

«Η Αριστερά, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι, ακόμα πιο αποτελεσματικά, μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτηση του.

Σχετικά με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το Συνέδριο του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «σε αυτήν την κατεύθυνση το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κόμματος είναι κορυφαίο. Το αμέσως επόμενο διάστημα οφείλουμε να σχεδιάσουμε με τον πιο οργανωμένο τρόπο την πορεία προς το Συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του κόμματος στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί».

Κατά την εισήγηση του ο γραμματέας της ΚΕ Πάνος Ρήγας, αναφέρθηκε σε πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το κόμμα το επόμενο διάστημα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε σχετικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup της 9ης Μαΐου και ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου.