ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Να δώσει εξηγήσεις ο Σαμαράς

| 02/04/2014
 

ΑΘΗΝΑ | “Δεν μπορούν ούτε ώρα να παραμείνουν στη θέση τους” δήλωσε για τους Μπαλτάκο, Δένδια και Αθανασίου ενώ “ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις και η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος” ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε διακαναλική του συνέντευξη αμέσως μετά τις αποκαλύψεις του Κασιδιάρη στη Βουλή για τον Μπαλτάκο και τη στάση της κυβέρνησης έναντι της Χρυσής Αυγής.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Μπαλτάκου – Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι “καταρχήν, να σας πω ότι είμαστε κι εμείς σοκαρισμένοι από αυτές τις αποκαλύψεις. Και νομίζω ότι εδώ, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Μπαλτάκος, υφίσταται μείζον πολιτικό, ηθικό και θεσμικό θέμα.

Νομίζω ότι αυτές οι αποκαλύψεις που είναι αδιάψευστες μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίον σκέφτεται ο πρωθυπουργός σε ένα ζήτημα μείζον κατά την άποψή μας, για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, που είναι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής”, τόνισε και πρόσθεσε:

“Και θέλω να είμαι συγκεκριμένος. Εμείς δεν ανακαλύψαμε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εμείς την γνωρίζαμε χρόνια τώρα. Και βεβαίως εμείς δεν περιμέναμε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός για να καταδικάσουμε τη δράση της και για ν ζητήσουμε η δράση της να τεθεί ενώπιον του νόμου.

Όλα όσα βγήκαν σήμερα στη δημοσιότητα”, εξήγησε, “αποδεικνύουν πρώτον, τις εκλεκτικές συγγένειες, τις οποίες καταγγέλλαμε τόσο καιρό ανάμεσα στην κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και στη Χρυσή Αυγή, τον διαρκή δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους.

Έτσι μάλιστα κατανοούμε πλήρως και για ποιο λόγο ο κ. Μπαλτάκος ήταν αυτός ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους, off the record, off camera, όχι on camera αλλά είναι αδιάψευστο αυτό, -το είχαμε καταγγείλει τότε- «μην μας ζορίζετε και πολύ γιατί θα συνεργαστούμε με την Χρυσή Αυγή και θα κυβερνήσουμε ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλειοψηφία”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το γιατί η συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη αποδεικνύει εκλεκτική συγγένεια κυβέρνησης-Χ.Α., ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι “ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μπαλτάκος είναι Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης. Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, που είναι νευραλγική θέση, έναν οποιονδήποτε, πέρα από έναν πολύ έμπιστο και στενό συνεργάτη”.

Ως εκ τούτου “για μας είναι σαφές ότι πρώτον φανερώνει τις εκλεκτικές αυτές συγγένειες που είχαμε καταγγείλει από το παρελθόν –και σας έφερα και παραδείγματα, δεύτερον φανερώνει τον καιροσκοπισμό του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς”, τυπογράμμισε, “αποφάσισε να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή και να τη θέσει ενώπιον του νόμου, όχι για να αντιμετωπίσει την εγκληματική της δραστηριότητα, αλλά για να μειώσει τα εκλογικά της ποσοστά. Αυτό βγαίνει απ όλη αυτή τη συνομιλία και για να αντιμετωπίσει την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και να είναι η επόμενη κυβέρνηση”. Επίσης, σημείωσε ότι το δεύτερο και πιο ουσιαστικό “απ’ όλη αυτή τη διαδικασία φανερώνει και τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουν τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη.

Πιστεύω”, είπε, “ότι μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, πρώτον ο κ. Μπαλτάκος, ο κ. Αθανασίου και ο κ. Δένδιας δεν μπορούν ούτε στιγμή, ούτε ώρα να παραμένουν στη θέση τους. Οφείλουν να παραιτηθούν και για λόγους ευθιξίας αν θέλετε. Και ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Η υπόθεση αυτή οφείλει να διερευνηθεί σε βάθος με κάθε θεσμικό τρόπο και όσον αφορά το πολιτικό της σκέλος και όσον αφορά το θεσμικό της σκέλος, δηλαδή τη σχέση της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη”.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

six − 3 =