ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Οχι στη συνεργασία με ΝΔ [BINTEO]

| 06/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Την ανάγκη «για σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος» καθώς και τις βαθιές τομές, οι οποίες χρειάζονται στη χώρα υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στον Γ. Αυτιά, αναφέρθηκε στα χτυπήματα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς που έχει ήδη πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως αυτό το δεδομένο είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους, για τους οποίους πρέπει να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το έργο που ήδη άρχισε.

«Τα δύσκολα είναι πίσω μας» διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας.

Υποκριτική χαρακτήρισε την στάση της Ν.Δ. και του κ. Μεϊμαράκη, καθώς όπως είπε, δεν μπορεί – στη ΝΔ- να τον χαρακτηρίζουν «πονηράκο», «πονηρούλη», να ισχυρίζονται ότι «κατέστρεψε τη χώρα», αλλά ταυτόχρονα να θέλουν να συνεργαστούν μαζί του. «Πραγματικός στόχος τους είναι να δείξουν ότι «όλοι ίδιοι είναι», ώστε να μην προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος», ανέφερε.

«Ο Σόιμπλε δεν ήθελε συμφωνία γι’ αυτό και συνεχώς έβαζε προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις, όπως το θέμα με το ταμείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν θέλετε την υπογραφή μου για να σας πουλήσω την Ακρόπολη, δεν πρόκειται να το κάνω». Έτσι αντέδρασε κάποια στιγμή κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, είπε ο κ. Τσίπρας, που ανέφερε ακόμη ότι τρεις φορές αποχώρησε από το τραπέζι των συζητήσεων και τον επανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ.

Το πρόγραμμα επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

ΚΥΡΙΑΚΗ, 6/9/15
11:30 Επίσκεψη στον χώρο της 80ης ΔΕΘ και συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO A.E. και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ HELEXPO (Γραφεία Διοίκησης)
12:00 Περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο και επίσκεψη στα Περίπτερα της Έκθεσης.
13:00 Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης. (6ο χλμ Χαριλάου – Θέρμης)
14:00 Επίσκεψη στο 1ο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα στην Τεχνόπολη (ΒΕΠΕ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ – ΚΤΙΡΙΟ Γ2 -Πυλαία –Θεσσαλονίκη).
19:30 Κεντρική Ομιλία (Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης)

ΔΕΥΤΕΡΑ, 7/9/15
10:30 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη.
14:00 Συνέντευξη Τύπου (Συνεδριακό Κέντρο Ι.Βελλίδης)