ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Σαφή καταγραφή της προόδου στο Eurogroup

| 10/05/2015
 

AΘΗΝΑ | Κρίσιμη ημέρα η Δευτέρα με τη συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα εξετασθεί το θέμα της Ελλάδας και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την επικείμενη συμφωνία, καθώς η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει τη σαφή καταγραφή της προόδου στις διαπραγματεύσεις, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του, την Κυριακή. Η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Θέλουμε στο αυριανό Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει», ανέφερε την Κυριακή ο πρωθυπουργός, κατά την παρέμβασή του σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής υπό τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ενημέρωσε τους Υπουργούς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα. Ενημερώσεις έγιναν και από τους κ.κ. Δραγασάκη, Βαρουφάκη και Τσακαλώτο.

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, επιβεβαιώθηκε η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής.

Μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του αυριανού Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας, εκτιμούν στο Μαξίμου.

Η ελληνική πλευρά έχει καταβάλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, «για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, «στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη.