ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας σε υπουργούς: Αρχίζει η σκληρή δουλειά

| 26/09/2015
 

AΘΗΝΑ | «Λιγότερα συνθήματα πιο πολύ δουλειά», ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή.

Με έμφαση στην κοινωνική πολιτική, έθεσε ως προτεραιότητες την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας, την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής αλλά και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Όπως είπε, αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή θα κατατεθούν νομοσχέδια που είναι έτοιμα, όπως για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, τη λαθρεμπορία καπνικών και για θέματα Παιδείας.

«Η εντολή που λάβαμε μεταφράζεται σε μια μόνο λέξη: δουλειά σκληρή με αίσθηση ευθύνης που αναλαμβάνουμε. Για μια κοινωνία ισότητας και ευημερίας. Τη μεγάλη ευθύνη, ώστε σε 4 χρόνια από σήμερα να έχουμε δημιουργήσει μια άλλη Ελλάδα που θα έχει φύγει από την επιτροπεία των δανειστών και θα εχει επιστρέψει σε ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο. Να μπορεί να κρατάει εδώ τους επιστήμονες να προκόψουν εδώ. Να είναι ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη. Αυτός ο στόχος στον ορίζοντα της 4ετούς θητείας που έχουμε μπροστά μας είναι απόλυτα εφικτός, αρκεί να τολμήσουμε μεγάλες τομές και αλλαγές εντός της χώρας και να δουλέψουμε σκληρά », είπε ο πρωθυπουργός.