ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Όλα στην ώρα τους και συλλογικά

| 19/10/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πολιτική απόφαση, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μέλη που προέρχονται από την Αριστερή Πλατφόρμα να επιλέγουν το «λευκό».

Το θέμα των συμμαχιών αποφασίσθηκε εξάλλου να συζητηθεί προσεχώς, με τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει, στο κλείσιμο της διαδικασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, «όλα στην ώρα τους και συλλογικά».

Η πολιτική απόφαση είχε εγκριθεί, ως βάση συζήτησης, από τη συντριπτική πλειοψηφία της Κ.Ε. με μόλις 10 «λευκά» και τρία κατά. Ενώ στη μοναδική τροπολογία που έφερε η Αριστερή Πλατφόρμα (αφού η άλλη που αφορούσε τις συμμαχίες αποσύρθηκε) και η οποία αφορούσε θέματα οικονομικής πολιτικής (τράπεζες, ΔΕΚΟ, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.) απορρίφθηκε με 76 κατά, 61 υπέρ και ένα «λευκό».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε καθαρή πολιτική για έξοδο από την κρίση και κούρεμα του χρέους, με μια νέα κυβέρνηση έπειτα από εκλογές. Πρώτοι στόχοι της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του θα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η σκληρή διαπραγμάτευση για μια κοινωνικά βιώσιμη λύση και ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Σαμαρά ότι δεν διστάζει να υπονομεύσει τη σταθερότητα της χώρας και ξεκαθάρισε ότι η Αριστερά αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει στον ολισθηρό δρόμο της κινδυνολογίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας “επιδιώκουμε ευρύτατη εθνική, κοινωνική και πολιτική συνεννόηση” για την οριστική απαλλαγή από τα Μνημόνια. “Με ψηφοδέλτια νίκης ανοικτά στην κοινωνία επιδιώκουμε την αλλαγή πορείας της χώρας”.

Στον αντίποδα, ο Σαμαράς συζητεί με τους δανειστές “γραμμή χρηματοδότησης” με νέες δεσμεύσεις, ακόμη και πενταετούς διάρκειας, προσδένοντας τη χώρα στο άρμα της Μέρκελ την ώρα που διευρύνεται η κριτική στην καταστροφική λιτότητα την οποία επιβάλει το Βερολίνο.