ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

‘Φιλάνθρωπος’ τώρα ο Τομπούλογλου

| 25/12/2013
 

ΑΘΗΝΑ | “Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και το Θεό, η αλήθεια θα λάμψει”, δήλωσε ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Τομπούλογλου, που συνελήφθη την Τρίτη με 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην κατοχή του, ποσό που, σύμφωνα με την Αστυνομία, ζητούσε εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, ο Τομπούλογλου εμφανίστηκε ως ελεήμων και φιλάνθρωπος και κυρίως ως θύμα σκευωρίας κατά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία Αθηνών, όπου ισχυρίστηκε ότι τα 25.000 των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων που έλαβε από εταιρεία ασφαλείας προορίζονταν για.. δωρεά.

Τομπούλογλου: “Aυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; Χαζός είμαι…”. “Δεν είμαι εγώ μ….ς να κονομάνε όλοι από τις δουλειές κι εγώ να μην παίρνω μία”, “Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε “χρυσές δουλειές”. Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό”

Ανέφερε δε, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντά της και φοβόταν πως θα κηρυχθεί έκπτωτη.

Αλλά οι καταγεγραμμένες συνομιλίες και τα βίντεο της αστυνομίας καταρρίπτουν την εικόνα του ελεήμονα και φιλάνθρωπου νεοδημοκράτη, αφού μέχρι τη διαγραφή του για “αντιδεοντολογική συμπεριφορά” αποτελούσε υψηλόβαθμό παράγοντα του κυβερνώντος κόμματος.

“Aυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; Χαζός είμαι…”. “Δεν είμαι εγώ μ….ς να κονομάνε όλοι από τις δουλειές κι εγώ να μην παίρνω μία”, “Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε “χρυσές δουλειές”. Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό”, φέρεται να είπε στον ενδιάμεσο της διαφημιστικής ο πρόεδρος του “Αγλαΐα Κυριακού”, που κατηγορείται για εκβίαση και δωροδοκία.

Ο Χ. Τομπούλογλου λέγεται ότι κατέρρευσε κατά την ώρα της σύλληψής του, ενώ ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης ζήτησε μεταξύ των άλλων από το “Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού” να “ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου”.

Ο Χ. Τοπούλογλου συνελήφθη μαζί με 40χρονο συνεργό του, γιατί απαίτησε το ποσό των 30.000 ευρώ το οποίο μετά από υποδείξεις της αστυνομίας στο πλαίσιο μιας εικονικής διαπραγμάτευσης έγινε 25.000, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

10 − 8 =