ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

H ομογένεια στις ΗΠΑ βοηθά την Ελλάδα

| 28/12/2013
 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Καθώς η Ελλάδα έχει βυθιστεί σε κρίση και ο Ελληνικός λαός υποφέρει, χωρίς να υπάρχει ακόμα φως στο τούνελ, παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων, ομογενειακές οργανώσεις στις ΗΠΑ έχουν κινητοποιηθεί για τη συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας προς την πατρίδα.

Συγκεκριμένα, ορισμένες από τις μεγαλύτερες ομογενειακές οργανώσεις στις ΗΠΑ εγκαινίασαν εκστρατείες για την συγκέντρωση οικονομικής αλλά και υλικής βοήθειας με σκοπό να σταλούν την Ελλάδα για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

– Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το gr.voanews.com, το 2013, η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση των ΗΠΑ, η ΑΧΕΠΑ, κατάφερε να διασφαλίσει, με δικά της έξοδα, την μεταφορά πέντε κοντέινερ με φάρμακα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Οπως έχει γράψει παλαιότερα και το tganews.com, τα φάρμακα, συγκέντρωσε η οργάνωση International Orthodox Christian Charities (IOCC) και η ΑΧΕΠΑ ανέλαβε την μεταφορά τους στην Ελλάδα. Κάθε κοντέινερ περιείχε ιατρικό υλικό αξίας, 650 χιλιάδων δολαρίων, και η μεταφορά του στοίχισε 15 χιλιάδες δολάρια (5 Χ 15.000 = $75.000). Το ιατρικό υλικό παραδόθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», του οποίου μάλιστα μια πτέρυγα ονομάστηκε ΑΧΕΠΑ, εξαιτίας της βοήθειας που προσέφερε η ελληνοαμερικανική οργάνωση. Παράλληλα, η οργάνωση των γυναικών της ΑΧΕΠΑ «Οι Κόρες της Πηνελόπης» προσέφερε 275 χιλιάδες δολάρια στην φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή». Με κάθε 10 χιλιάδες δολάρια τα μέλη της «Αποστολής» ετοιμάζουν 500 πακέτα τροφίμων και το κάθε πακέτο περιέχει φαγητό για 20 ημέρες για μια τετραμελή οικογένεια. Το 2013, το παράρτημα της ΑΧΕΠΑ στον Καναδά, προσέφερε επίσης στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ένα ηλεκτρονικό βρογχοσκόπιο αξίας 12 χιλιάδων δολαρίων. Τέλος, η ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε πριν από δύο μήνες μια εκστρατεία για την συγκέντρωση 200 χιλιάδων δολαρίων τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά για την προσφορά φαγητού σε νεαρούς μαθητές. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 20 χιλιάδες δολάρια και η προσπάθεια συνεχίζεται.

– Η οργάνωση «Hellenic Initiative», που ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα και απαρτίζεται κυρίως από ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι μέσα στο 2013 διέθεσε συνολικά ένα εκατομμύριο δολάρια σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μεταξύ των οργανώσεων αυτών είναι το «Μαζί για τα παιδιά», τα «Χωριά SOS», η οργάνωση «Πράξης», η «Αποστολή» και ο Διεθνής Οργανισμός Χριστιανικών Φιλανθρωπιών (IOCC).

– Το «Hellenic Initiative», με την υποστήριξη που προσφέρει το πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο που έχει δημιουργήσει άλλη μια από τις σημαντικότερες ελληνοαμερικανικές οργανώσεις, το «Hellenic American Leadership Council (HALC)», ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα προσπάθεια για την αποστολή χρηματικής βοήθειας σε δοκιμαζόμενες ελληνικές οικογένειες. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής η οργάνωση ζητά από ομογενείς, αλλά και οποιονδήποτε άλλο θέλει να βοηθήσει, να καταβάλει μια χρηματική δωρεά στο ταμείο της οργάνωσης. Για κάθε δολάριο που καταθέτουν οι πολίτες, η οργάνωση θα βάζει άλλο ένα, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό στο τέλος να διπλασιαστεί. Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα διατεθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

– Το American Hellenic Council, ομογενειακή οργάνωση που δραστηριοποιείται στην δυτική ακτή των ΗΠΑ, διαφημίζει επίσης την εκστρατεία του, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, για την συγκέντρωση 50 χιλιάδων δολαρίων που θα σταλούν σε άτομα που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα.

Πηγή: tganews.com, gr.voanews.com

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

2 × two =