ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αγνοείται αεροσκάφος της Air Asia με 162 επιβάτες

by on 28/12/2014
 

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ | Ερευνες έχουν εγκαινιάσει οι αρχές της Σιγκαπούρης και της Ινδονησίας για την εντόπιση του αεροσκάφους της “Air Asia” που εξαφανίσθηκε τα ξημερώματα, τοπική ώρα, με 162 επιβάτες, ενώ εκτελούσε πτήση από την Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς τη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο λoγαριασμό της στο facebook, στο αεροσκάφος επέβαιναν 162 άτομα (138 ενήλικες, 16 παιδιά και ένα μωρό, και εφταμελές πλήρωμα) και αγνοείται η τύχη του καθώς έχασε επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας, ανέφερε ότι το αεροσκάφος, Airbus A320-200, έχει χαθεί από τις 6.17 π. μ. τοπική ώρα και πριν χάσει την επαφή του οι πιλότοι είχαν ζητήσει να ακολουθήσουν μια ασυνήθιστη εναέρια διαδρομή. Το αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί στη Σιγκαπούρη στις 9.30 αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επαφή.

‘Ηδη οι αρχές των δύο χωρών ανακοίνωσαν πως ξεκινούν έρευνες για να βρουν το αεροπλάνο και η εταιρεία τόνισε ότι συνεργάζεται μαζί τους για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Η AirAsia ανακοίνωσε τη λειτουργία έκτακτου κέντρου πληροφοριών για τις οικογένειας και τους φίλους των επιβατών, που μπορούν να καλούν στον αριθμό +622129850801.

Σε ανακοίνωσή της επίσης η AirAsia αναφέρει ότι θα ανακοινώνει νέες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της www.airasia.com.