ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αδιαφορεί το Βανκούβερ για “ολυμπιακό” δώρο

 

ΜΟΝΤΡΕΑΛ | Την αγανάκτηση του γλύπτη Αγγελου Κουγιουμτζή έχει προκαλέσει η αδιαφορία της πόλης του Βανκούβερ να τοποθετήσει άγαλμα το οποίο φιλοτέχνησε ο ίδιος και δώρισε στην πόλη ο Δήμος της Ολυμπίας με αφορμή τη διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ το 2010.

Ετσι, σε πρωτοσέλιδη αναφορά η εφημερίδα Province (της οποίας η έδρα βρίσκεται στην Βρετανική Κολομβία) κάνει μνεία σε ρεπορτάζ του Ιάν Ωστιν, που δημοσιεύεται στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, με τίτλο «Γλύπτης των Ολυμπιακών είναι έκπληκτος που το γλυπτό του δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί στο Βανκούβερ».

Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει σχόλιο του καλλιτέχνη-δημιουργού του αγάλματος, Άγγελου Κουγιουμτζή, η οποίος εκφράζει την έκπληξή του αφού ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια το έργο του δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα σε δημόσιο χώρο της πόλης. Ο ίδιος τόνισε ότι “τέτοια πράγματα νόμιζε ότι γίνονται μόνο στην Ελλάδα και όχι στον Καναδά”.

Επιπλέον στο ρεπορτάζ αναφέρονται οι προσπάθειες που διεξάγει ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ Ηλίας Κρεμμύδας, για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα σχετίζονται με την τοποθέτηση του αγάλματος σε δημόσιο χώρο της πόλης.

Τέλος, φιλοξενούνται δηλώσεις του Γενικού Προξένου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι επιθυμεί να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό τα όποια προβλήματα υπάρχουν, έτσι ώστε να γίνει μεγάλη εκδήλωση, την άνοιξη του τρέχοντος έτους, για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος με τη συμμετοχή μελών του Κοινοβουλίου της χώρας και του Πρέσβυ της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριου Αγγελόπουλου.

Στη φωτό, από την εφημερίδα Province ο χώρος όπου επρόκειτο να τοποθετηθεί το άγαλμα.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

four × two =