ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Κινδυνολογία και επιθέσεις από την Αντιπολίτευση

by on 27/06/2015
 

AΘΗΝΑ | Η ανακοίνωση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος αιφνιδίασε όπως ήταν επόμενο τόσο τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα όσο και τους Ευρωπαίους εταίρους. Η πρώτη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης δείχνει ήταν η κινδυνολογία και οι επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, αλλά και μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης όσον αφορά στο δημοψήφισμα, ξεχνώντας ότι η χώρα έχει οδηγηθεί στο αδιέξοδο από τις δικές τους αποφάσεις για την υπογραφή των προηγούμενων μνημονίων.

Παράδειγμα, η δήλωση Σαμαρά: «To ουσιαστικό ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι έξω ή μέσα στην Ευρώπη. Ναι ή όχι στο ευρώ». Φυσικά τέτοιο ερώτημα δεν τίθεται από την Κυβέρνηση.

Τόνισε επίσης ότι θα καλέσει σε συνάντηση τους πολιτικούς αρχηγούς του λεγόμενου “φιλοευρωπαϊκού τόξου”!!! Για τη ΝΔ η παραμονή της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια αποτελεί εθνική κόκκινη γραμμή, είπε.

Ανάλογη η στάση και του Σταύρο Θεοδωράκη. Το Γραφείο του πρωθυπουργού επικοινώνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και έκανε τυπική ενημέρωση στον Σταύρο Θεοδωράκη. Το Ποτάμι θεωρεί την απόφαση για δημοψήφισμα απαράδεκτη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «προσπαθεί να μεταθέσει στίς πλάτες του λαού τίς ευθύνες του μετά από πέντε μήνες λανθασμένης διαπραγμάτευσης», όπως σχολίασαν ηγετικά στελέχη του κόμματος και επεσήμαναν ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει τεράστιο εθνικό ρίσκο. Επίσης υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους εταίρους παρά μόνο πρότασή που δεν δέχθηκε ο κ. Τσίπρας. Τις επόμενες ώρες θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού για να καθορίσει την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα στη Βουλή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Φώφη Γεννηματά η οποία ζήτησε εκλογές λέγοντας: «Η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια. Μετακυλύει τις δικές της ευθύνες για το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης στον Ελληνικό Λαό. Επιχειρεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλλημα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα. Το πραγματικό ερώτημα όμως του δημοψηφίσματος που εισηγείται εκβιαστικά ο κ. Τσίπρας είναι «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.»