ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αναψε το twitter με τη συνέντευξη του Τσίπρα

by on 14/01/2015
 

AΘΗNA | Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ζωντανή και ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση των χρηστών του twitter με τον Αλέξη Τσίπρα στο #asktsipras. καθώς αναδείχθηκε σε 1ο “trending topic” στην Ελλάδα, πριν ακόμα ξεκινήσει και σε “3ο trending” παγκοσμίως (με περίπου 32.000 tweets!), εξαιτίας του διεθνούς ενδιαφέροντος γύρω από τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, απάντησε συνοπτικά σε ένα πλήθος ερωτήσεων που του τέθηκαν, από τους χρήστες του διαδικτύου, ενώ το hashtag #asktsipras έφτασε να είναι το τρίτο παγκοσμίως στα worldwide Trends.

Μερικές από τις απαντήσεις που έδωσε ήταν: Αναφορικά με τη Δημόσια Διοίκηση, ενίσχυση της Διαύγειας, αποσυμφόρηση από τις στρατιές των συμβούλων. Έλεγχος της διαφθοράς μέσω μηχανισμών υπό την ευθύνη του Πρωθυπουργού. Δεσμεύτηκε ότι θα μπει τέλος στο πάρτυ των εργολάβων. Διαβεβαίωσε επίσης για την πολιτική βούληση και τον έλεγχο όλων των λιστών. Θα δοθούν κίνητρα στους εργαζόμενους, για τη διαχείριση των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα οποία περιλαμβάνουν τη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το όριο δόσεων το 30% του εισοδήματος και αντιμετώπιση της υπερφορολόγησης με παράλληλη φορολόγηση του πλούτου, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι κοινωνικές δομές του κράτους.