ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Ξηρού

by on 07/01/2014
 

AΘΗΝΑ | Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος ενώ βρίσκονταν σε άδεια δεν παρουσιάστηκε στην αστυνομία, όπως έπρεπε να πράξει. Για «πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία» έκανε λόγο ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, προκαλώντας αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι ο Ξηρός «Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του» …σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα». Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον πελάτη του και πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του.

Σημειώνεται ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση , για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού. Όπως έγινε γνωστό από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΛ.ΑΣ., ο Χριστόδουλος Ξηρός που κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε λάβει άδεια, διάρκειας εννέα ημερών, με την ευκαιρία των εορτών, με την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Όμως, χθες, δεν εμφανίστηκε, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών.

Επρόκειτο για την έβδομη άδεια που έλαβε ο Χριστόδουλος Ξηρός κατά την κάθειρξή του, άδεια την οποία δικαιούται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Μοναδικοί καταδικασθέντες για την υπόθεση της 17Ν που δεν έχουν λάβει άδεια είναι οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε “ανατριχιαστική” τη δήλωση του συνηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού και διερωτήθηκε: «εάν ένας καταδικασμένος τρομοκράτης έχει επαναστατικό καθήκον, μήπως δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν απλοί κρατούμενοι;»

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

10 + seventeen =