ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αντιπαράθεση Βούτση – Μητσοτάκη

by on 21/07/2016
 

ΑΘΗΝΑ | Την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκάλεσε η αναφορά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για «χάϊδεμα» της Χρυσής Αυγής από τον ίδιο και την κυβέρνηση.

«Χαϊδεύατε τη Χρυσή Αυγή κ. Βούτση, για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής» σημείωσε κατά την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Πρόεδρο της Βουλής να τον διακόπτει, και να δηλώνει ότι στη συνέχεια θα του απαντήσει.

Στη συνέχεια ο κ. Βούτσης απάντησε από το βήμα λέγοντας:

«Πίστευα κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα υιοθετούσατε την πολιτική αθλιότητα την οποία ελάχιστα στελέχη της παράταξής σας επί 20 μέρες μαζί με ένα μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου.

Αυτή η βουλή λειτουργεί με 300 βουλευτές και λειτουργεί ιδιότυπα από το 2012 λόγω της ύπαρξης της ΧΑ, μιας εγκληματικής οργάνωσης. Μόνο φέτος έχουν γίνει 800 ψηφοφορίες κατ’ άρθρο.

Ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα από καμία πλευρά μη συνυπολογισμού των ψήφων και των 300 βουλευτών. Γνωρίζετε ότι σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι ευπρόσδεκτες ψήφοι απάντησα ως έπρεπε, δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτές ή μη ευπρόσδεκτες ψήφοι.

Δεν μίλησε κανένας με την ΧΑ και περιμένουμε όλα τα κόμματα να εκφράσουν τις απόψεις τους. Ο κ. Μητσοτάκης δεν διάβασε όλη τη δήλωση, είπα ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ΄πρόσκληση προς τη ΧΑ.

Επί 20 μέρες διακινήσατε την αθλιότητα. Η ΧΑ όμως συγκαταλέγεται στις πολιτικές δυνάμεις που θα καταψηφίσουν την απλή αναλογική.

Αυτή η βουλή με μία σημαντική πλειοψηφία θα αποφασίσει τον νόμο της απλής αναλογικής.

Μετέρχεστε και υιοθετείτε αυτή την πολιτική αθλιότητα σε πλήρη συνεργασία με γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής αλητείας.

Είναι λυπηρό ότι μιλώντας για θεσμικά θέματα και τη δημοκρατία υπάρχει μια σύμπλευση κεντρικών στελεχών που διακινούν πολιτική αλητεία.

Ως άτομα εμείς εδώ μέσα και ως παράταξη έχουμε δώσει αυτές τις δεκαετίες αγώνες και δίνουμε καθημερινά αγώνες με κόστος σε κάθε επίπεδο με τον φασισμό και τους εκπροσώπους τους.

Οι δικές σας αντιλήψεις διακινούν τις ομοφοβικές ρατσιστικές αντιλήψεις σε όλες τις χώρες, σας προκαλώ για δυο πράγματα. Σας προκαλώ πρώτον εάν θεωρείτε ότι έχετε επιχειρήματα να υποβάλλετε πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της βουλής. Η συζήτηση εδώ μέσα απέδειξε ποιες δυνάμεις συμπορεύονται με ποιες στην απόφαση της απλής αναλογικής».