ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στην Σκόπελο

by on 24/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία που σάρωσε την Σκόπελο. Αυτοψία πραγματοποίησαν, την Πέμπτη, οι υπουργοί Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Σπίρτζης και Τόσκας, επικεφαλείς κλιμακίου της πολιτείας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης έθεσε ως προτεραιότητα την καταγραφή από την Περιφέρεια και τους Δήμους των ζημιών σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ώστε να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημιώσεων και αποκατάστασής τους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, “οι κάτοικοι θα περιμένουν άμεση συνδρομή ήδη από την πολιτεία. Ήδη έρχονται μηχανήματα. Ζητήθηκε και η συνδρομή του ελληνικού στρατού και έρχονται για να βοηθήσουν στις υποδομές κυρίως και από εμάς να δώσουμε τη γνωστή μάχη, που δίνουμε κάθε φορά με το τέρας της γραφειοκρατίας, για να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τους πολίτες, όσο μπορούμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες, πιο γρήγορα”.

Σε ερώτηση για το αν θα αναζητηθούν ευθύνες, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι για τα έργα μπορούν να αναζητηθούν, για όλα τ’ άλλα, ωστόσο, οι ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν είναι 50 και 70 χρόνια. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει η παιδεία μας να αλλάξει και η συνείδηση μας.