ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Απορρίφθηκε η πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα ναυπηγεία

by on 18/12/2013
 

ΑΘΗΝΑ | Μετά από έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια. Συνολικά ψήφισαν 287 βουλευτές. Υπέρ της σύστασης τάχθηκαν 120 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ κατά ψήφισαν 167 βουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και κάποιοι ανεξάρτητοι.

Η αντιπαράθεση ήταν σφοδρή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται σκάνδαλο, αν και δεν έχουν παραδοθεί τα υποβρύχια, αλλά ο ίδιος έπεσε “θύμα” της πίεσης που ασκούσε η HDW και η ΕΕ. Χωρίς να υποχωρεί από την θέση για κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων 264 εκατ. ευρώ με τον Ν. 3885/2010, δεν δίστασε να ρίξει λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπερασπιζόμενος την διατήρηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, υπερασπίζεται όχι τις ρήτρες για την παράδοση των υποβρυχίων, αλλά τις διαδρομές “μαύρου χρήματος”. Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση υπενθύμισε σχετική δήλωσή του πως έχει “πικρή εμπειρία” από τις συναλλαγές με τις γερμανικές εταιρείες. Επιτιθέμενος στην ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα ότι με την στάση του “τροφοδοτεί με επιχειρήματα τους αντιδίκους μας”.

Για “γερμανικό colpo grosso”, που προέκυψε από τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου επί υπουργίας του στο Εθνικής Αμύνης, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Κάλεσε, μάλιστα, τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ότι ενώ μίλησε 72 λεπτά δεν είπε “τίποτα για την ταμπακιέρα”, καθώς το μόνο που υποστήριξε ήταν ότι επί υπουργίας του στο Εθνικής Αμύνης διατεινόταν πως τα αντισταθμιστικά ωφελήματα είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι τα αντισταθμιστικά ωφελήματα είχαν νόημα για τις συμβάσεις που εκτελέστηκαν.

“Ο κ. Βενιζέλος κραυγάζει ενοχή”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στηλιτεύοντας την επιθετική ρητορική, που έχει αναπτύξει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Παράλληλα, χαρακτήρισε ζήτημα με τεράστια ηθική και πολιτική σημασία την διαλεύκανση της υπόθεσης των σκανδάλων με τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ακόμη και για παραπομπή στην δικαιοσύνη για όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και την λαϊκή εμπιστοσύνη.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

14 + nine =