ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αρχισε το 20ό Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Μελβούρνης

by on 08/11/2013
 

Ανοιξαν οι πύλες του 20ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου-Delphi Bank, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο «Palace Cinema Como» της Μελβούρνης, με την ταινία «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία προβλήθηκε σε έξη αίθουσες. Όλα τα εισιτήρια για τα εγκαίνια είχαν εξαντληθεί, γεγονός το οποίο υπογραμμίζει την επιτυχία που έχει το φεστιβάλ.

Στα εγκαίνια απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο διευθυντής της τράπεζας Delphi που χρηματοδοτεί το Φεστιβάλ κ. Γεώργιος Τακτικός και ο γνωστός Ελληνοαυστραλός ηθοποιός κ. Αλεξ Δημητριάδης. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο κ. Δημήτρης Τσιλίκης ως εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Μελβούρνη, η συμπρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας κ. Ολύβια Νίκου, οι συμπρόεδροι του Φεστιβάλ Αντίποδες κ. Τάμυ Ηλιού και κ. Λεωνίδας Βλαχάκης, ο κ. Τζιμ Μποσινάκης, Αντιπρόεδρος της Κοινότητας και μέλος του Φεστιβάλ Αντίποδες και ο κ. Μαρίνης Πυρπυρής, μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Παπαστεργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

O ηθοποιός Αλεξ Δημητριάδης με τον διευθυντή της τράπεζας Delphi Γεώργιο Τακτικό, αριστερά και τον πρόεδρο της Κοινότητας Μελβούρνης Β. Παπαστεργιάδη, δεξιά

O ηθοποιός Αλεξ Δημητριάδης με τον διευθυντή της τράπεζας Delphi Γεώργιο Τακτικό, αριστερά και τον πρόεδρο της Κοινότητας Μελβούρνης Β. Παπαστεργιάδη, δεξιά

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, καθώς εγκαινιάζουμε το εικοστό φεστιβάλ από την ίδρυσή του. Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία της Κοινότητάς μας με στόχο να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να δείξει ο σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος τόσο στην ελληνική παροικία, όσο και στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία. Και κρίνοντας από το ενδιαφέρον και την απήχηση που είχε μέχρι τώρα το Φεστιβάλ, φαίνεται ότι πετύχαμε το στόχο μας.

»Απόψε είναι και μια ιδιαίτερη βραδιά, καθώς έχουμε μαζί μας τους πρωτεργάτες του Φεστιβάλ. Τα τρία άτομα που ανέλαβαν πριν είκοσι χρόνια να κάνουν την ιδέα του Φεστιβάλ πραγματικότητα. Να καλωσορίσουμε όλοι μαζί, την παραγωγό κινηματογράφου Ελένη Μπερτέ, τον δημοσιογράφο Κώστα Καραμάρκο και τον Γενικό Γραμματέα της Κοινότητάς μας Κώστα Μάρκο, που για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, βρίσκονται απόψε μαζί μας.

»Όπως θα γνωρίζετε όλοι, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και φέτος ορισμένες από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, καθώς και το τέταρτο Φεστιβάλ Μαθητικού Κινηματογράφου. Μεταξύ των ταινιών που θα παρουσιάσουμε είναι και κάποιες που προβάλλονται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο, όπως η ταινία ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Κώστα Γαβρά.

Χίλια άτομα περίπου κατέκλυσαν τις αίθουσες του Palace Cinema Como

Χίλια άτομα περίπου κατέκλυσαν τις αίθουσες του Palace Cinema Como

»Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές και χρηματοδότες του Φεστιβάλ και ιδιαίτερα την Τράπεζα Delphi Bank και τους κινηματογράφους Palace.
Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται για μια ακόμη χρονιά ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Επίσης, με αφορμή το γεγονός ότι συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση του Φεστιβάλ θα προβληθούν μια σειρά από τις δημοφιλέστερες ταινίες που παρουσιάσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης περιλαμβάνεται και το 4ο Φεστιβάλ Μαθητικού Κινηματογράφου με έργα που προετοίμασαν μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά σε σχολεία της Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, βρέθηκε στη Μελβούρνη και η κ. Ελένη Μπερτέ για να παρουσιάσει την ταινία «Joy» (Χαρά, 9:15μμ), της οποίας είναι παραγωγός. Σημειώνεται ότι η κ. Μπερντέ πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Μελβούρνης.

Επειδή η ζήτηση για εισιτήρια είναι μεγάλη, όσοι ενδιαφέρονται καλόν είναι να φροντίσουν να αγοράσουν το συντομότερο, τηλεφωνώντας στον κινηματογράφο Palace Cinema Como, στον αριθμό 9827-7533, ή να κλείσουν εισιτήρια online στη διεύθυνση: greekfilmfestival.com.au/films/melbourne. Πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα: greekfilmfestival.com.au.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

3 + 16 =