ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ

by on 28/04/2015
 

ΝΕΠΑΛ | Ξεπέρασαν τις 5.000 οι νεκροί από το σεισμό του Σαββάτου στο Νεπάλ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. O πρωθυπουργός του Νεπάλ Σουσίλ Κοϊράλα κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι είναι τραυματίες, διευκρίνισε ο υπεύθυνος του υπουργείου για τη διαχείριση καταστροφών Ραμεσουόρ Ντανγκάλ. Ο ακριβής αριθμός των επιβεβαιωμένων απωλειών σε ανθρώπινες ζωές είναι 5.057.

Από τον περιφερειακό κυβερνήτη Ουντάβ Μπαταράι έγινε γνωστό ότι έως 250 άνθρωποι αγνοούνται από χιονοστιβάδα η οποία έπληξε χωριό στην περιφέρεια Ράσουα, δημοφιλή περιοχή πεζοπορίας βόρεια της πρωτεύουσας Κατμαντού.

O πρωθυπουργός του Νεπάλ Σουσίλ Κοϊράλα κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων της ισχυρής σεισμικής δόνησης που στοίχισε την ζωή σε περισσότερους από 5000 ανθρώπους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους δωρητές σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισής του.

Ξένοι τουρίστες ενδέχεται να βρίσκονται μεταξύ των αγνοουμένων από τη χιονοστιβάδα, η οποία έπληξε το χωριό Γκονταταμπέλα. Ο ισχυρός σεισμός των 7,9 βαθμών του περασμένου Σαββάτου έχει προκαλέσει πολλές χιονοστιβάδες στο Νεπάλ.