ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Γαλάζιος ‘εμφύλιος’ για το δήμο της Αθήνας

by on 11/02/2014
 

AΘΗΝΑ | Δύο υποψήφιοι από το στρατόπεδο των “γαλάζιων” για το Δήμο της Αθήνας, με τους Αρη Σπηλιωτόπουλο που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και τον ανεξάρτηρο Νικήτα Κακλαμάνη να ανακοινώνουν την υποψηριότητά τους με διαφορά λίγης ώρας. Οι πληροφορίες ότι στη διάρκεια της ημέρας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος επρόκειτο να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας, με τις ευλογίες της ΝΔ, κινητοποίησαν τον Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος έσπευσε νωρίς το απόγευμα να επισημοποίησει τη δική του υποψηφιότητα.

Τελικά οι δύο υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν με διαφορά μιας ώρας, κάτι που αποτελεί… πρόοδο σε σχέση με τις υποψηφιότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Ιωαννίδης και Τζιτζικώστας).

«Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για το δήμο της πόλεως των Αθηναίων.

Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον.

Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα», δήλωσε ο Κακλαμάνης.

Στη δική του δήλωση, μία ώρα αργότερα, ο Α. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε: «Δηλώνω παρών στην πρόσκληση – πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».

Πάντως, πολλοί στη ΝΔ αιφνιδιάστηκαν από τη διπλή υποψηφιότητα, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα στη Βουλή, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για το θέμα από τους δημοσιογράφους, αλλά δεν θέλησε εμφανώς να κλείσει τη συζήτηση λέγοντας: «Όποιος καταθέτει, καταθέτει…»

Η ηγεσία της ΝΔ κατέληξε στο πρόσωπο του κ. Σπηλιωτόπουλου για το δήμο της Αθήνας έπειτα από σειρά άκαρπων βολιδοσκοπήσεων σε υπουργούς και αφού είχε απορρίψει άλλες υποψηφιότητες.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

seventeen − four =