ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Για πέμπτη φάλαγγα στο ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Βενιζέλος

by on 05/06/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Με σκληρή γλώσσα και κάνοντας λόγο για «πέμπτη φάλαγγα» επέλεξε να απαντήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο κύμα αμφισβήτησης που δέχεται από βουλευτές και στελέχη, πολλοί εκ των οποίων έθεσαν ευθέως θέμα αλλαγής ηγεσίας. «Υπήρχε και πέμπτη φάλαγγα σε αυτούς που δηλώνουν ότι ανήκουν στην παράταξη… και η αδράνεια είναι πέμπτη φάλαγγα, και κυρίως η συνειδητή υπονόμευση» είπε ο Ε. Βενιζέλος σήμερα σε εκδήλωση για τον απολογισμό της Ελιάς στις ευρωεκλογές, απαντώντας έτσι στους επικριτές του εντός κόμματος που ζητούν αλλαγή ηγεσίας.

Εντούτοις παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας, την οποία φρόντισε να ορίσει ωστόσο ως συλλογική υπόθεση…

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος είπε:
«Υπήρχε και πέμπτη φάλαγγα σε αυτούς που δηλώνουν ότι ανήκουν στην παράταξη και η αδράνεια είναι πέμπτη φάλαγγα, και η αμφιθυμία και κυρίως η συνειδητή υπονόμευση με ταπεινά ελατήρια,» ανέφερε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση για τον απολογισμό της Ελιάς στις ευρωεκλογές.

«Γιατί τι είναι πιο ταπεινό ως ελατήριο από το να μην λογαριάζεις τη χώρα, την οικονομία, την κοινωνία, τον πολίτη, την παράταξη, για να εξυπηρετήσεις έναν δικό σου μικρό, προσωπικό η παρεΐστικο σκοπό;»

Σε όσους αναρωτιούνται εάν είναι αρκετό το αποτέλεσμα του 8% της Ελιάς στις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «προφανώς και δεν είναι αρκετό, είναι ένα μικρό μονοψήφιο ποσοστό, όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί άλλαξε τα πολιτικά δεδομένα και προστάτευσε μείζονα αγαθά».

Για το θέμα ηγεσίας τόνισε: «Υπάρχει θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος. Υπάρχει θέμα ηγεσίας, αλλά η ηγεσία είναι συλλογική υπόθεση.Χρειάζομαι να πω αυθεντικά και χωρίς σκοπιμότητες την γνώμη μου για το πώς πορεύτηκε η παράταξη. Αυτό θα ξεκινήσει μέσα στη συνεδριακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε. Και έθεσε το ρητορικό ερώτημα: «Τι σημαίνει να κουβαλάς το βάρος της ευθύνης και των χειρισμών, ένα βάρος που δεν σου ανήκει προσωπικά αλλά σου έλαχε ιστορικά και για τη χώρα και για την παράταξη»