ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Γκάλοπ: Υπερδιπλάσια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

by on 07/05/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Με διαφορά 20 και πλέον μονάδων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το SBC, ξεκάθαρο δείγμα της υποστήριξης των πολιτών προς το κυβερνών κόμμα.

Αισιοδοξία υπάρχει και για την επίτευξη συμφωνίας, με το 75% να πιστεύει πως θα υπάρξει (46%) ή μάλλον θα υπάρξει (29%) τελικά κοινό πεδίο με τους θεσμού.

Με 20,2 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας, στην πρόθεση ψήφου, ενώ ανάλογα μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει τον Αλέξη Τσίπρα από τον Αντώνη Σαμαρά, στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. 16,5%, το Ποτάμι 6,1%, η Χρυσή Αυγή 5,4%, το ΚΚΕ 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%, το ΠΑΣΟΚ 2,5%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Αντώνης Σαμαράς), το 57% θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα, το 21% τον Αντώνη Σαμαρά και ποσοστό 18% απαντά κανένας από τους δύο.

Επίσης το 46% πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, το 29% απαντά «μάλλον ναι», το 9% απαντά «όχι», ποσοστό 10% απαντά «μάλλον όχι».

Τέλος, στο ερώτημα αν η διαπραγμάτευση μπορεί να χαρακτηριστεί σκληρή από την κυβέρνηση, το 43% απαντά «σκληρή», το 29% «ανύπαρκτη» και το 22% τη χαρακτηρίζει «ήπια».