ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Δέκα ονόματα έδωσε ο Ευσταθίου για τις μίζες

by on 03/01/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα φέρεται να ομολογεί ότι έδωσε ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος απολογείται από το πρωί στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο.

Ο κατηγορούμενος, τον οποίο έχει κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ομολογήσει ότι έχει δώσει μίζες για δύο εξοπλιστικά προγράμματα και συγκεκριμένα για τα υποβρύχια και το πρόγραμμα Αsrad.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει δύο πρώην αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ο ένας εκ των οποίων έχει πλέον αποβιώσει, αλλά και μέλη επιτροπών, ενώ έχει αναφερθεί στον ρόλο που είχαν 3-4 μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται ακόμη να έχει κατονομάσει πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει σε επίσης στέλεχος της Βιομηχανίας Όπλων, ο οποίος ήταν και κουμπάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Πάντως, αρνήθηκε ότι έχουν δοθεί μίζες στους ήδη καταδικασμένους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ενώ, αντίθετα καταγγέλλει τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα ως εκβιαστή, υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε επίσης ότι οι ύποπτες πληρωμές γίνονταν μέσω της off shore IRON, ιδιοκτησίας του. Ακόμη, φέρεται να είπε ότι είναι ιδιοκτήτης άλλων δυο off shore εταιριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ηδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος.

Στο μεταξύ, παρουσιάστηκε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και Εισαγγελέα, έτσι ο κ. Ευσταθίου πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ και το συμβούλιο θα βγάλει οριστική απόφαση αύριο. Ο ανακριτής είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος ενώ ο εισαγγελέας ότι μπορεί να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο παρακάτω διάλογος μεταξύ Δημητρακόπουλου και Μαλλή είναι χαρακτηριστικός:

Δ: Άμα πεθάνει ο άνθρωπος απόψε θα έχετε τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Μ: Μη με απειλείτε.
Δ: Δεν σας απειλώ. Να σέβεστε τη Δικαιοσύνη.
Μ: Εγώ τη σέβομαι περισσότερο από εσάς.
Δ: Μόνο κακία έχετε.
Μ: Να τα γράψετε στην προσφυγή σας.
Δ: Ογδόντα τριών ετών και τον θεωρείτε ύποπτο φυγής; Τέσσερις μήνες γιατί δεν έφυγε;
Μ: Αφήστε κύριε, δεν θα κάνετε εσείς ανάκριση. (από efsyn.gr)

H μαραθώνια απολογία αποδεικνύει ότι ο κ. Ευσταθίου έχει όντως την διάθεση να συνεργαστεί με τις αρχές, κάτι που είχε αφήσει να διαφανεί και ο συνήγορός του. Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες, στην απολογία του ο επιχειρηματίας έχει ήδη δώσει ονόματα, κυρίως στρατιωτών, μέλη επιτροπών τόσο Ελλήνων όσο και Γερμανών.

Η απολογία του Π. Ευσταθίου, δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από τα όσα είχε πει ο αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας. Αρνήθηκε πάντως παρά τις έντονες πιέσεις των ανακριτών (ρώτησαν για Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο) να δώσει ονόματα πολιτικών.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

sixteen − 15 =