ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

“Δεν με εξαπάτησε ο Τσίπρας” λέει ο Κουβέλης

by on 08/01/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Εξηγήσεις για τις σχέσεις ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Φώτης Κουβέλης, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι η ΔΗΜΑΡ δεν εξαπατήθηκε ως προς το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτα ούτε για ψηφοδέλτια ούτε για άλλα ζητήματα διότι εκείνο που προείχε για μας ήταν η προγραμματική συμφωνία και μάλιστα με συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διευκρίνισε δε πως οι όποιες συζητήσεις διεκόπησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας σε κομματική εκδήλωση ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα του κόμματός του είναι η πρόταση που έκανε στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε πως η στάση που κράτησαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είχε να κάνει με την όποια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η αλλαγή της πολιτικής ήταν αναγκαία και γι’ αυτό δεν ψηφίσαμε ΠτΔ», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρόσθεσε: «Το εάν θα πέσει ή δεν θα πέσει η χώρα στον γκρεμό γι’ αυτό αγωνίζεται η ΔΗΜΑΡ, να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό».

“Επαχθή μέτρα” Σαμαρά
Επίσης ανέφερε πως ο Αντ. Σαμαράς είχε επιλέξει τις εκλογές «διότι τα μέτρα, τα οποία ήταν έτοιμος να συμφωνήσει ήταν τόσο επαχθή, τόσο ασήκωτα ώστε δεν είχε κανέναν λόγο να προχωρήσει και να δεχθεί αυτά τα μέτρα. Διότι θα έβλεπε την απομείωση, τη σμίκρυνση του εκλογικού του μεγέθους».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το τι θα πράξει εάν η ΔΗΜΑΡ δεν καταφέρει να μπει στην επόμενη Βουλή με δεδομένο στις δημοσκοπήσεις δεν είναι «ανιχνεύσιμη» λέγοντας: «Διεκδικούμε το καλύτερο πολιτικό αποτέλεσμα. Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν οι πολίτες που θα στείλουν τη ΔΗΜΑΡ στην επόμενη Βουλή».