ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Διάλεξη Λαπαβίτσα στη Μελβούρνη για την κρίση

by on 10/04/2016
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Διάλεξη με τον γνωστό καθηγητή οικονομικών Κώστα Λαπαβίτσα διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στην αίθουσα διαλέξεων της Φιλανθρωπικής Ένωσης Ιθακήσιων, στα μέσα Απριλίου. Η επίσκεψη του καθηγητή Λαπαβίτσα στη Μελβούρνη για σειρά διαλέξεων πραγματοποιείται από κοινού με το Τμήμα Πολιτικής και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Λατρόμπ.

Θέμα της διάλεξης του Κώστα Λαπαβίτσα είναι «η αποκατάσταση της κυριαρχίας στην Ελλάδα» και θα δοθεί στην Φιλανθρωπική Ένωση Ιθακήσιων, την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 7.00μμ.

Μετά από οκτώ χρόνια βαθιάς κρίσης και έξι χρόνια πολιτικών διάσωσης, η Ελλάδα είναι σε άθλια κατάσταση. Η οικονομία έχει συρρικνωθεί δραματικά, η κοινωνία έχει χτυπηθεί άσχημα και το κράτος έχει χάσει μια σειρά από δυνατότητες. Από γεωπολιτική σκοπιά, η χώρα βρίσκεται στην πιο αδύναμη θέση πιθανώς από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μια νέα κατεύθυνση είναι αναγκαία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της λαϊκής κυριαρχίας στο εσωτερικό και την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας στην Ευρώπη.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι καθηγητής οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών (SOAS) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από το 1990. Η ερευνά του επικεντρώνεται στην πολιτική οικονομία του χρήματος και τη χρηματοδότηση, την ιαπωνική οικονομία, την ιστορία της οικονομικής σκέψης, την οικονομική ιστορία και τη σύγχρονη παγκόσμια οικονομία. Από το 2010 τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην κρίση της Ευρωζώνης σε συνεργασία με μια ομάδα ερευνητών του ερευνητικού δικτύου RMF (Research on Money and Finance) της SOAS, και το έργο που έχει παραχθεί είχε σημαντικό αντίκτυπο στη συζήτηση και πολιτική λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη.

Πότε: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016, στις 7:00pm
Πού: Φιλανθρωπική Ενωση Ιθακήσιων (2ος Οροφος, 329 Elizabeth St., Melbourne)