ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ από εμφάνιση Παπανδρέου με Κουβέλη

by on 28/04/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή του πρώην αρχηγού του Γιώργου Παπανδρέου σε παρουσίαση βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά στη Λάρισσα, καθώς και οι δηλώσεις του για το Βενιζέλο. Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου αμφισβήτησε τις επιλογές Βενιζέλου, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να είναι παρακολούθημα καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης.

«Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο, που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης» ήταν η επίμαχη δήλωση του Γ. Παπανδρέου, με την οποία επέκρινε ουσιαστικά, την επιλογή Βενιζέλου να συνεργαστεί με την κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ η απόφασή του να βρεθεί στο ίδιο πάνελ με τον Φώτη Κουβέλη, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι δεν περίμενε η παρουσίαση ενός βιβλίου να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση και να προκαλέσει τόση ανησυχία και τόση προσμονή σε κάποιους κύκλους. “Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, περιορίζει την ελευθερία σκέψης για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί. Δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής», είπε ο Γ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης, διαψεύδοντας τη φημολογία περί υπόγειων διαδρομών με τον πρώην πρωθυπουργό, δήλωσε πως αφήνει άλλους να κουβαλούν στο πολιτικό μυαλό τους “Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες”, χαρακτηρίζοντας “φίλο” τον Γ. Παπανδρέου. Τόνισε δε, ότι – παρά τις επιφυλάξεις και τη δικαιολογημένη καχυποψία που υπάρχει – χρειάζεται η σοσιαλδημοκρατία να επιστρέψει στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρόσθεσε επίσης, πως για να πάρει σάρκα και οστά ο στόχος για «μια άλλη Ευρώπη» χρειάζεται το πλατύ ρεύμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, «που θα ξαναβάλει στο παιχνίδι τις ξεχασμένες αξίες και τις παραμελημένες αρχές».

Με τη φράση “είναι ένα βιβλίο, είναι ένα βιβλίο, είναι ένα βιβλίο” ξεκίνησε την ομιλία της η Μαριλένα Κοππά, προσπαθώντας να αποσυνδέσει τις όποιες πολιτικές προεκτάσεις από την παρουσίαση του βιβλίου της «Το Αύριο Αργεί Πολύ: Για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση».