ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εκατοντάδες σπίτια ακατοίκητα στην Κεφαλονιά

by on 31/01/2014
 

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ | Τουλάχιστον πεντακόσια από τα χίλια σπίτια που έχουν ελεγχθεί πρωτοβάθμια στο Αργοστόλι και το Ληξούρι χαρακτηρίστηκαν ως μη κατοικήσιμα, εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν από το σεισμό της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Υποδομών και τον ΟΑΣΠ. Σημειώνεται ότι το 60% των κτισμάτων αυτών βρίσκεται στο Ληξούρι. Όλα τα κτίσματα, πάντως, θα ελεγχθούν και σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, ελέγχθηκαν, επίσης, 53 σχολικές μονάδες της Κεφαλονιάς. Από αυτές, έξι μονάδες χρήζουν άμεσων επισκευών πριν την επαναλειτουργία τους, ενώ ζημιές παρουσιάζουν και το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλας, το Γυμνάσιο Ληξουρίου και το ΕΠΑΛ Ληξουρίου. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες κρίθηκαν κατάλληλες άμεσα για χρήση.

Παράλληλα, επιθεωρήθηκαν τα δυο Γενικά Νοσοκομεία του νησιού, μία προνοιακή μονάδα και δεκατέσσερα Περιφερειακά-Αγροτικά Ιατρεία. Το σημαντικότερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Ματζαβινάτειο», στο οποίο διαπιστώθηκαν ρωγμές στο σκυρόδεμα τριών υποστυλωμάτων, ενώ αρκετές ρωγμές παρουσιάζουν και τα κτίρια του νοσοκομείου Αργοστολίου, το κέντρο Υγείας Αργοστολίου και το αγροτικό ιατρείο Χαβδάτων. Στις λοιπές υποδομές υγείας, τα περισσότερα κτίρια παρουσιάζουν μικρές, έως πολύ μικρές ζημιές στην τοιχοποιία, τοπικού χαρακτήρα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Με άδεια χέρια ο Σαμαράς, χρειάζεται κρατική αρωγή, όχι δάνεια»
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν μια καλοσχεδιασμένη προσπάθεια για την αναβάπτιση του μνημονιακού κ. Σαμαρά στην “κολυμβήθρα” της τραγωδίας του νησιού μας και την επικοινωνιακή προβολή ενός φιλολαϊκού και ευαίσθητου προσωπείου» και παραθέτει συγκεκριμένα μέτρα και ενέργειες που θα έπρεπε να δρομολογηθούν για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του σεισμού.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

eight + 15 =