ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εκθεση ζωγραφικής της Ενωσης Θεσσαλονικέων

by on 09/11/2014
 

MΕΛΒΟΥΡΝΗ | Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ένωσης Θεσσαλονικέων στη Μελβούρνη, με αφορμή τα 30 Χρόνια Αδελφοποίησης Θεσσαλονίκης-Μελβούρνης.

Τα εγκαίνια έκανε η σκιώδης υπουργός και βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Βικτώριας κ. Τζένη Μικάκου.

Πρόκειται για έκθεση έργων των ζωγράφων Παρασκευά Μαυριανού και Γιάννη Παπαγεωργίου (στη φωτό μαζί με την κ. Μικάκου και τον κ. Π. Μαυρουδή).

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1942.Είναι αυτοδίδακτος Ζωγράφος και ασχολείται με την ζωγραφική από την παιδική του ηλικία.Τον αρέσει να πειραματίζεται με διάφορες τεχνικές και mediums.Τα θέματά του τα δανείζεται από την φύση και το περιβάλλον..Τα εκτιθέμενα έργα του είναι παλιά και καινούργια.

Ο Παρασκευάς Μαυριανός γεννήθηκε στην Κριθιά Θεσσαλονίκης το 1943. Είναι αυτοδίδακτος εκτός από μία μικρή εξάμηνο εκπαίδευση με την ζωγράφο κ.Roma Hall. Ζωγραφίζει τα τελευταία 10 χρόνια με θέματα το Ελληνικό τοπίο και την Αυστραλέζικη φύση σε λάδι. Αυτή είναι η πρώτη του έκθεση και είναι ένα άτομο με μεγάλη όρεξη και ενεργητικότητα που υπόσχεται πολλά.

Η έκθεση που λειτουργεί στο 439 High St, Northcote, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 30ης επετείου Αδελφοποίησης Μελβούρνης-Θεσσαλονίκης.