ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εκλογές για νέο Δ.Συμβούλιο στην Κοινότητα Μελβούρνης

by on 02/01/2019
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.- Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου προγραμματίζονται στις 20 Ιανουαρίου στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης. Η απόφαση ελήφθη κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης που έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου.

Μέσα σε ένα ήρεμο και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο ‘Κέντρο Ανδριανάκος” του κολλεγίου Αλφινκτονγ Γκράμαρ.

Στη Γενική Συνέλευση δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν τα μέλη για την πορεία της Κοινότητας, να εκφράσουν απόψεις και προτάσεις, και να καταθέσουν τα ερωτήματά τους, τα οποία απαντήθηκαν όλα επαρκώς από τα αρμόδια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Μάρκος παρουσίασε τα πρακτικά της προηγούμενης Ετήσιας και Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, τα οποία και εγκρίθηκαν από τα μέλη.

Στην αναφορά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε διεξοδικά στη δράση της Κοινότητας και στα σχέδια του Διοικητικού Συμβουλίου για το μέλλον.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην παιδεία και τα πολιτιστικά, στα οποία η Κοινότητα δίνει μεγάλη έμφαση, καθώς και στο θέμα αξιοποίησης του οικοπέδου του Μπουλίν.

Μεγάλες επενδύσεις σε εκπαίδευση και πολιτισμό
«Έχουμε αυξήσει τις επενδύσεις μας στον πολιτισμό και την εκπαίδευση,» τόνισε ο κ. Παπαστεργιάδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, μεταξύ άλλων, λειτουργεί η Σχολή Δράματος και Τέχνης με τμήματα για παιδιά και ενήλικες, παρουσιάζοντας θαυμάσιες θεατρικές παραστάσεις κατά το περασμένο έτος και εντυπωσιάζοντας όλους όσους τις παρακολούθησαν.

Ο κ. Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε επίσης και στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα της Κοινότητας, όπως το Πρόγραμμα Σχολικών Διακοπών, στο οποίο φοιτούν μαθητές από όλα τα Ελληνικά σχολεία της Μελβούρνης κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, καθώς και στα τρία νέα σχολεία που λειτούργησε φέτος η Κοινότητα και στα επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών.

«Έχουμε δημιουργήσει μια Κοινότητα που έχει αναδειχθεί σε ένα σπουδαίο φορέα της παροικίας, προσφέροντας υπηρεσίες για όλους τους Ελληνες, αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία, όπως για παράδειγμα ειδικές εκδηλώσεις για τους πρόσφυγες σε συνεργασία με ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς τέχνης και πολιτισμού της Αυστραλίας,» τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας της Μελβούρνης που χρησιμοποιεί χώρους του Ελληνικού Κέντρου για παραστάσεις, προσελκύοντας πολλές χιλιάδες κόσμο στο κοινοτικό κτήριo.

Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι η Κοινότητα αποτελεί πλέον για τις κυβέρνησης της Αυστραλίας κέντρο συζήτησης και επαφής με τον Ελληνισμό.

«Για το λόγο αυτό ομοσπονδιακοί υπουργοί και πολιτικοί της Αυστραλίας, όπως ο κ. Αλαν Τάτζ τελευταία, επισκέφτονται το Ελληνικό Κέντρο συγχαίροντας την Κοινότητα για τα επιτεύγματα και τις δραστηριότητές της, ενώ πάντα δίνει το παρών της στις μεγάλες εκδηλώσεις σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας,» πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαστεργιάδης επεσήμανε μια ακόμα φορά τις μεγάλες επενδύσεις της Κοινότητας στα πολιτιστικά και σε όλες τις μορφές τέχνης. Χαρακτηριστικά ανέφερε την επιτυχημένη πρόσφατη διοργάνωση, και για 25η χρονιά, του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου και τις μουσικές βραδιές που διοργανώνονται στο Ελληνικό Κέντρο κάθε δεύτερη Παρασκευή.

Από την πλευρά του ο Ταμίας της Κοινότητας, Καθηγητής Μαρίνης Πυρπυρής, παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό και απάντησε σε ερωτήσεις των μελών. Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της εταιρείας ορκωτών λογιστών PWC για να δώσει διευκρινίσεις σε ερωτήσεις των μελών.

Τέλος, αποφασίστηκε να συστηθεί ειδική Επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα αναθεώρησης του Καταστατικού της Κοινότητας.

Εφορευτική Επιτροπή και υποψήφιοι
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι διαδικασίες εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής η οποία απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη: Μάκη Χατζηλέπο, Χρυσούλα Σταμοπούλου, Κώστα Κυρίτση, Πωλ Μαυρουδή, Αναστάσιο Καλαμοβράκα, Νίκο Πουλάκο, Χρήστο Καλαβρυτινό, Καίτη Αλεξοπούλου και Σάββα Γρηγορόπουλο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος ανακοίνωσε τα ονόματα των μελών που έθεσαν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Από το τελευταίο Διοικητικό Σύμβούλιο δεν έθεσαν υποψηφιότητα ο Νίκος Πάρθημος και ο Γιώργος Κωλέτσης, τους οποίους για να αντικαταστήσουν επιλέχτηκαν ο πρώην πρόεδρος της Ελληνο-Αυστραλιανής Φοιτητικής Ενωσης Βικτώριας (NUGAS) Τας Σγαρδέλης και η φοιτήτρια Τζορτζίνα Πάττα.

Οι άλλοι υποψήφιοι από το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι: Παπαστεργιάδης Βασίλης, Κουκουβιτάκης Νίκος, Μάρκος Θόδωρος, Μάρκος Κώστας, Ηλιού Τάμμυ, Πυρπυρής Μαρίνης, Βασιλειάδης Φίλιππος, Βλαχάκης Λεωνίδας, Γεωργαλή Άντζελα, Ζάγκαλη Βάσω, Καλλιάνη Βούλα, Καραμίτος Μιχάλης, Κώστα Αλέξης, Μποσινάκης Δημήτρης, Ντάλλας Νίκος, Παπαδόπουλος Σπύρος και Σικαβίτσας Χρήστος.

Υποψηφιότητα έθεσαν επίσης και οι: Στέλλα Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Φίφης, Νώντας Τσίτας, Κώστας Τσακούμης, Μιχάλης Χουνταλάκης και Χρήστος Τσίρκας.

Τη Δευτέρα το βράδυ συνεδρίασε στο Ελληνικό Κέντρο η Εφορευτική Επιτροπή, για να συζητήσει και αποφασίσει για τις διαδικασίες διενέργειας των εκλογών, καθώς και για την ημερομηνία των εκλογών, που ορίστηκαν για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.