ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εκτός κινδύνου ο Παπαδήμος μετά την επίθεση

by on 25/05/2017
 

ΑΘΗΝΑ | Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται εκτός κινδύνου στο Ευαγγελισμό μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητό του, επίθεση η οποία καταδικάστηκε από όλο το πολιτικό φάσμα.

Συγκεκριμένα, η εκρηξη στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος σημειώθηκε λίγο πριν τις 7.00μμ στη συμβολή των οδών Μάρνη και Γ’ Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική μικροεπέμβαση.

Ελαφρά τραυματίστηκαν και δύο από τους φρουρούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για παγιδευμένο φάκελο που άνοιξε ο ίδιος. Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Πολάκη είναι εκτός κινδύνου και έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς.Ο πρώην πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε εκ νέου με την διοικήτρια του Ευαγγελισμού και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του Λουκά Παπαδήμου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, τον οποίο άνοιξε ο κ. Παπαδήμος, ενώ το αυτοκίνητο εκινείτο στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μηχανήματα των ΕΛΤΑ δεν εντόπισαν τον φάκελο.