ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ελλάδα… από το μαύρο στο κατάμαυρο!

by on 08/11/2013
 

Xιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και των πρωτοβάθμιων σωματείων για συλλαλητήριο διαρκείας, μετά τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ και την βίαιη εκδίωξη του προσωπικού.

«Θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί. Δεν πάμε πουθενά μέχρι να φύγουν τα ΜΑΤ και να επιστρέψουμε στο Ραδιομέγαρο. Το απαιτούμε, δεν το ζητούμε», έλεγαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που από νωρίς το πρωί διεκδικούσαν το άνοιγμα της ΕΡΤ, που κάλυπτε κανονικά τα γεγονότα.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, διασύροντας για μια ακόμη φορά την Ελλάδα, είναι αυτές από την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και η συνέχιση του προγράμματος από το δρόμο, έξω από το σταθμό. Όλο το απόγευμα υπήρχε ζωντανή εκπομπή έξω από το Ραδιομέγαρο, ενώ πραγματοποιήθηκε και βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Χιλιάδες πολίτες, γνώριμα πρόσωπα, που μετά το «μαύρο» που έπεσε τον Ιούνιο επέστρεψαν στο, αστυνομοκρατούμενο αυτήν τη φορά, Ραδιομέγαρο. Το ραντεβού είχε δοθεί στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, με τον κόσμο να αυξάνεται συνεχώς όσο περνούσε η ώρα. Καθηγητές και καθαρίστριες σε διαθεσιμότητα, διοικητικοί των πανεπιστημίων, σχολικοί φύλακες, επιστρατευμένοι από το μετρό, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι από τον χώρο της υγείας, άνεργοι έδωσαν δυναμικό “παρών”, ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές των εργαζόμενων της ΕΡΤ: «Θα μείνουμε όλο το βράδυ, δεν θα επιτρέψουμε να σιγήσει για δεύτερη φορά η Ραδιοτηλεόραση», έλεγαν μεταξύ τους, αποφασισμένοι να διανυκτερεύσουν στη Λεωφόρο Μεσογείων, που είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα. Όσο ήταν ανοιχτή, τα οχήματα που κατέβαιναν με κατεύθυνση την Αθήνα εξέφραζαν την συμπαράστασή τους με κορναρίσματα και υψωμένες γροθιές. Ο κόσμος απαντούσε με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

«Στην ΕΡΤ αγωνιζόμαστε για Δημοκρατία, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», έγραφε το πανό των Νέων ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν μαζική παρουσία. Δεκάδες ήταν και τα ψηφίσματα συμπαράστασης που διαβάστηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Πάντως, μέσω του διαδικτύου (όπου καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κοπιώδης προσπάθεια του thepressproject.gr) αλλά και της ΕΡΤ 3, πάνω από 1.250.000 παρακολούθησαν το δελτίο όπου, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι βουλευτές: Ζ. Κωνσταντοπούλου, Ν. Βαλαβάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Θρ. Φωτεινός από τη ΔΗΜΑΡ και η Ρ. Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση αλλά στη συνείδηση της κοινωνίας και την παγκόσμια κοινή γνώμη που πρέπει να αντιδράσει απέναντι στο βιασμό που υφίσταται η ελληνική δημοκρατία και η ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα».

Η Ν. Βαλαβάνη σημείωσε ότι η πρωινή επίθεση της αστυνομίας στην ΕΡΤ αποτελεί επίθεση ενάντια στη δημοκρατία και τη δημοκρατική νομιμότητα.

Τέλος, η Ρ. Μακρή δήλωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

8 − five =