ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ενημέρωση στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις

by on 29/03/2015
 

AΘΗΝΑ | Για ζητήματα σχετικά με την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους εταίρους θα ενημερώσει τη Βουλή τη Δευτέρα στις 8 μ.μ. ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί συζήτηση, με βάση το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθεί και η παράταση της δανειακής σύμβασης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε καλό κλίμα συνεργασίας προχώρησαν οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Brussels Group.

Όπως μάλιστα τόνισαν, υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία για το σχεδιασμό κατάλληλων πολιτικών που να μεταθέτουν το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα.

Εν τω μεταξύ, σε παρέμβασή του, το γερμανικό περιοδικό Spiegel υποστηρίζει ότι σύμφωνα με πηγές που έχει στη διάθεση του, το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας υπερβαίνει τα 20 δισεκ. ευρώ και οδηγεί σε τρίτο πακέτο διάσωσης.

Δεν πρόκειται να υπαχθεί η χώρα σε τρίτο μνημόνιο, ούτε να ληφθούν μέτρα ύφεσης, τόνισε σε συνέντευξή του στην Real News της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας . Ειδικότερα ο Πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και να «απελευθερωθούν» οι ομαδικές απολύσεις.