ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Επίσκεψη στο Διεθνές Ιδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

by on 30/12/2013
 

ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΣΙΔΝΕΪ | Επίσκεψη στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου (Δ.Ι.Μ.Α.) στο Λιτόχωρο Πιερίας, πραγματοποίησε, παραμονή Χριστουγέννων, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Νέας Νότιας Ουαλίας (Σίδνεϊ) κ. Χρήστος Παπαπέτρου, ο οποίος, όπως είπε, ήρθε στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το ανοιχτό πλέον Δ.Ι.Μ.Α., αλλά και να γνωρίσει από κοντά τον νέο Πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη, καθώς και στελέχη της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Νέας Νότιας Ουαλίας (Σίδνεϊ), καθώς και ομογενείς που ήταν μαζί του, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύσης Πασχάλης, συνοδευόμενος από τον Yπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. Χρήστο Γαλλή και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Γιουματζίδη.

Ο κ. Πασχάλης καλωσορίζοντας τον κ. Παπαπέτρου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι το σπίτι των απανταχού Μακεδόνων, εντός και εκτός Ελλάδος.

Λόγω της ημέρας πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου προκειμένου να πούνε τα πατροπαράδοτα κάλαντα στον Πρόεδρο. Ανάμεσά τους ήταν η χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου και η ορχήστρα – χορωδία της Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων που εδρεύει στο Λιτόχωρο.

Ο κ. Πασχάλης τους καλωσόρισε και ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, καλές γιορτές και ας μην ξεχνάμε ότι η Ελπίδα και τα όνειρα για το Νέο έτος θα έχουν νόημα μόνο αν τα επιδιώκουμε στην πράξη».

Ευχές τόσο προς την ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου όσο και προς το κλιμάκιο της Ταξιαρχίας απηύθυνε και ο κ. Παπαπέτρου.

Αναχωρώντας από το Ίδρυμα ο κ. Παπαπέτρου απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι ομογενείς είχαν καημό να δουν αυτό το Ίδρυμα ανοιχτό και ζωντανό, γι’ αυτό και σήμερα είναι χαρούμενος, όπως χαρούμενοι είναι και οι απανταχού Μακεδόνες, όταν βλέπουν, επιτέλους, το Δ.Ι.Μ.Α. να πραγματοποιεί τους σκοπούς της ύπαρξής του.

Τέλος, τόνισε ότι είναι στο πλευρό του κ. Διονύση Πασχάλη και της Διοίκησης του Δ.Ι.Μ.Α. προκειμένου το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου να καταστεί το παγκόσμιο κέντρο αναφοράς των Απανταχού Μακεδόνων.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

three × 5 =