ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Επεσε η αυλαία του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου

by on 07/11/2015
 

MEΛΒΟΥΡΝΗ | To 22ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου με την πολυαγαπημένη κλασσική ταινία «Zorba the Greek». Σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη και με την πιο αναγνωρίσιμη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, είναι μια ταινία που συνεχίζει να συγκινεί το κοινό πάνω από 50 χρόνια από την κυκλοφορία της το 1964.

Τα εισιτήρια για το κλείσιμο του Φεστιβάλ (που χρηματοδοτήθηκε από την Procal – Authentic Greek Yogurt) στον κινηματογράφο Palace Cinema Como είχαν πωληθεί από νωρίς. To κοινό ενθουσιασμένο με τη μουσική και την ταινία του Κακογιάννη, συνέχισε να διασκεδάζει και να χορεύει στη μουσική της ορχήστρας της Ανθής Σιδηροπούλου στο πάρτι που ακολούθησε την προβολή της ταινίας.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία πριν από τρεις εβδομάδες, με ένα από τα πιο επιτυχημένα εγκαίνια στον εικονικό κινηματογράφο «Astor Theatre». Πάνω από 900 άτομα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Alex & Eve» και στη συνέχεια να διασκεδάσουν με ηθοποιούς της ταινίας στο πάρτι που ακολούθησε.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε μια μεγάλη ποικιλία ταινιών, από ρομαντικές κωμωδίες ως σκληρά ντοκιμαντέρ, με αποκορύφωμα τη νοσταλγική αναδρομή στην Αλίκη Βουγιουκλάκη με την προβολή πέντε ταινιών της.

Το φεστιβάλ εμπλουτίστηκε και φέτος με το 6ο Αυστραλο-Ελληνικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, το οποίο περιλάμβανε τρεις ξεχωριστούς κλάδους: ντοκιμαντέρ, και διεθνείς και αυστραλιανές ταινίες μικρού μήκους. Με χρηματικά έπαθλα $ 1000 βραβεύτηκε η καλύτερη ξένη Ταινία Μικρού Μήκους και η καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους της Αυστραλίας, με αντίστοιχους νικητές τις ταινίες «Straw Dolls» (Jon Milano) και «Hit» (των Daniel και Jared Daperis), που απέσπασαν τα πρώτα βραβεία.

Επίσης, με επιτυχία τόσο από πλευράς συμμετοχής όσο και αριθμού συμμετοχών διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου. Ο φετινός διαγωνισμός προσέλκυσε συμμετοχές από 18 σχολεία της Βικτώριας και της ΝΝΟ και είχε ως θέμα «Εμείς είμαστε ο κόσμος, ίδιοι αλλά διαφορετικοί».

Το Delphi Bank 22ο – Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου διοργανώθηκε από τις 14 Οκτωβρίου ως τη 1 Νοεμβρίου, στη Μελβούρνη, το Σϊδνεϊ, το Μπρίσμπαν και την Καμπέρα, ενώ στις 26 Νοεμβρίου αρχίζει στην Αδελαϊδα.

Σημειώνεται ότι στη Μελβούρνη διοργανώνεται από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.